La Galați, pe malul Dunării, cea mai scumpă apă din țară va fi furnizată cu rația, dacă oamenii își vor uda grădinile

Chiar dacă județul Galați este înconjurat de trei cursuri de apă, de Dunăre la sud, de Siret la vest și de Prut, la est, gălățenii plătesc cea mai scumpă apă potabilă din țară, la un tarif de 6,93 lei/mc, dar s-ar putea confrunta cu o raționalizare a apei furnizate la robinet.

Avertizare: unii gălățeni ar putea rămâne fără „minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități zilnice”

Operatorul Apă Canal SA Galați a anunțat că odată cu venirea căldurii s-ar putea confrunta cu probleme în asigurarea apei în unele localități dacă locuitorii vor folosi apa pentru udarea grădinilor.

„Odată cu venirea căldurii și începerea lucrărilor agricole, corelat cu seceta din
perioada anterioară, Apă Canal SA Galați poate întâmpina dificultăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în unele localități, dacă resursele de apă nu sunt folosite rațional.

Pentru a avea posibilitatea alimentării cu apă potabilă în regim continuu,
trebuie evitată folosirea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit,
utilizând pe cât posibil apa din alte surse. Dacă unii locuitori nu fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea ca o parte a locuitorilor să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități zilnice”, se spune în anunțul operatorului local.

Un gălățean plătește 11,87 lei, pentru fiecare metru cub de apă folosit la udarea grădinii și gazonului

Apa la robinet este un lux în județul Galați, care este înconjurat de trei cursuri de apă, de Dunăre, Siret și Prut, pentru că operatorul Apă Canal SA Galați practică cel mai mare tarif de furnizare a apei din țară.

Potrivit ANRE, la Galați este cel mai mare tarif al apei potabile, de 6,93 lei/mc. Tarife de peste 6 lei pentru un metru cub mai sunt numai la Vaslui (6,88 lei/mc), Buzău (6,48 lei/mc), Bistrița (6,24 lei/mc) și Sf Gheorghe (6,11 lei/mc).

Dar gălățenii care folosesc apa de la robinet pentru udarea gazonului și florilor din grădina casei sau din fața blocului ori pentru udarea straturilor de legume, plătesc 11,87 lei pentru fiecare metru cub de apă, pentru că la tariful apei se adaugă și tariful canalizării, de 4,94 lei/mc.

Practic, gălățenii plătesc 5 lei pentru „canalizare” la fiecare metru cub de apă care se duce în pământul din grădină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...