La limită: Fenomenele extreme din Grecia, explicate de climatolog

Climatologul Roxana Bojariu a vorbit despre fenomenele extreme din Grecia și a declarat că, „în general, zona bazinului mediteranean este o zonă critică din punct de vedere al climei și al resursei de apă”.

Întrebată la B1 TV ce ar putea să însemne aceste fenomene, climatologuil a explicat: „Acum e vorba de furtuni puternice și evident că asta înseamnă intensificări de vânt, înseamnă descărcări electrice, înseamnă toate aceste manifestări, cantități de apă care cad pe interval scurt și cad în cantitate foarte mare. Au mai fost și anii trecuți astfel de furtuni puternice în Grecia, dacă vă amintiți. Au fost, din păcate, chiar și pierderi de vieți omenești”.

În general în sudul Europei

„În afară de furtuni puternice, în Grecia, dar în general în sudul Europei, avem și potențialul pericol al incendiilor de vegetație atunci când regimul de vreme este cu temperaturi foarte ridicate.
În general, zona bazinului mediteranean este o zonă critică din punct de vedere al climei și al resursei de apă. Toate analizele arată că și acum avem probleme acolo cu resursa de apă, probleme care se vor accentua foarte mult în viitor și se vor accentua, evident, și în funcție de cât mai emitem în atmosferă, care va fi concentrația gazelor cu efect de seră la nivel global”, a adăugat Roxana Bojariu.

E o problemă în Portugalia și cu incendiile de vegetație, și cu resursa de apă, o problemă în Spania, în sudul Franței, Italia, Grecia, dar și în Turcia”, a mai spus climatologul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...