La Marea Neagră: Italia sare în apărarea României

Ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu a anunțat că Italia va trimite două dragoare maritime care vor acționa în Marea Neagră pentru descoperirea și neutralizarea minelor marine, potrivit Mediafax.

Ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu a vizitat luni împreună cu Ministrul italian al Apărării, Lorenzo Guerini, pe militarii italieni care se află în Baza Militară Mihail Kogălniceanu pentru a proteja spațiul aerian al României şi al NATO.

Vasile Dîncu susține că Italia asigură o formulă consistentă de contribuție în domeniul aerian, iar prin decizia de suplimentare a numărului de aeronave pentru poliția aeriană întărită cu 4 aeronave Eurofighter „avem o dovadă clară a angajamentului partenerilor noștri italieni țării în cadrul NATO”.

Salut anunțul ministrului Lorenzo Guerini de astăzi privind trimiterea, în perioada următoare, a două dragoare maritime, care să acționeze în Marea Neagră, împreună cu Forțele Navale ale României, pentru descoperirea și neutralizarea minelor marine. Felicit forțele aeriene italiene pentru profesionalismul cu care desfășoară, zilnic, misiunile de poliție aeriană întărită, alături de forțele aeriene române și ale Statelor Unite ale Americii. Le-am transmis militarilor italieni că relevanța misiunii lor la malul Mării Negre este mai însemnată ca niciodată în contextul în care Europa acestui secol nu a cunoscut un război de magnitudinea celui desfășurat de Federația Rusă în Ucraina, un act de agresiune inuman, crud şi de neacceptat pentru lumea civilizată de astăzi”, a acris pe Facebook ministrul Apărării.

El spune că NATO este astăzi cea mai puternică şi eficace alianță defensivă din lume și că puterea NATO este dată de capacitatea aliaților de a acționa împreună, coordonat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole