La opt ani de la anexarea Crimeei: Mare festival pe stadion, la Moscova. Vladimir Putin s-a adresat mulțimii (VIDEO)

Publicat: 18 mart. 2022, 15:11, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
La opt ani de la anexarea Crimeei: Mare festival pe stadion, la Moscova. Vladimir Putin s-a adresat mulțimii (VIDEO)

În urmă cu opt ani peninsula Crimeea a devenit oficial parte a Federaţiei Ruse, iar în fiecare an de atunci Moscova marchează evenimentul cu o mare festivitate. Anul acesta Rusia nu a făcut excepție, la această oră la Moscova desfășurându-se festivitatea cu pricina, deși Federația Rusă în acest moment este invadatorul Ucrainei. Surse citate mai devreme în presa rusă afirmau că Putin se va prezenta cu un ”discurs important”, în cadrul acestei festivități. Ceea ce a și făcut.

La concertul de pe stadionul Lujniki din Moscova, unde este sărbătorită „Ziua reunificării Crimeei cu Rusia”, au venit peste 200 de mii de oameni, scrie canalul de Telegram „ЧТД”, cu referire la datele oferite de Ministerul rus de Interne.

După ce s-a lăsat așteptat, Putin a apărut pe Arena Sportivă Mare a Complexului Sportiv Lujniki, sau pe scurt Stadionul Lujniki (rusă Стадион Лужники), cel mai mare din Rusia. El a început prin a vorbi despre valorile rușilor, valorile universale și valorile creștinismului. În plus a vorbit despre „operațiunea militară din Ucraina și despre cum rușii vor lupta acolo umăr la umăr”. A pus accent, de asemenea, pe curajul forțelor armate ruse, care „se află acolo pentru a elibera Ucraina”. ”Eroii ruși sunt uniți! Suntem mai uniți ca niciodată”, a mai spus Putin. Discursul lui Putin a fost întrerupt la un moment dat pe canalele federale și s-a vehiculat informația despre un atac al hackerilor.

https://www.youtube.com/watch?v=U2ntxDpg9lM
https://twitter.com/blutharsch73/status/1504793759787192323?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1504793759787192323%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.stiridiaspora.ro%2Fvladimir-putin-aclamat-pe-un-stadion-cu-peste-130-000-de-oameni-trebuie-sa-implementam-toate-planurile-pe-care-le-am-stabilit-video_486151.html

Această festivitate de azi vine după ce Putin i-a numit, miercuri, pe ruşii pro-occidentali „trădători naţionali” din „coloana a cincea”, care „nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”, în cadrul unui discurs televizat, potrivit CNN. „Occidentul va încerca să se bazeze pe aşa-zisa coloană a cincea, pe trădătorii naţionali, pe cei care câştigă bani aici, cu noi, dar locuiesc acolo. Şi când spun ‘trăiesc acolo’, nu mă refer în sensul geografic al cuvântului, ci la mentalitatea lor, la conştiinţa lor sclavă”, a spus Putin în discursul său de miercuri. Aceşti oameni „nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”, a adăugat el.

Termenul „a cincea coloană” se referă de obicei la simpatizanţii inamicului şi are originea în perioada Războiului Civil Spaniol. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat miercuri că starea emoțională a lui Putin este „normală”, în ciuda faptului că are „un program neregulat”.

https://www.youtube.com/watch?v=IUzgBoxFaiI