La Oradea și Beiuș, Cataramă anunță testarea în masa. În pauza de masă

Toți orădenii și beiușenii ar putea fi testați gratuit, în această săptămână, susține omul de afaceri Viorel Cataramă. Cei 200.000 de orădeni sunt așteptați toți în centru miercuri, la ora 13. La Beiuș îmbulzeala va fi mai mica: doar 10.000, joi la prânz, tot în centru.

Candidatul Pro România Bihor la Senat Viorel Cataramă a anunţat luni că, împreună cu o asociaţie a soţiei sale, va organiza două sesiuni de testare gratuită pentru noul coronavirus a populaţiei din municipiile Oradea şi Beiuş.

„Promovăm ideea testării masive a populaţiei pentru a lăsa oamenii sănătoşi să lucreze. Considerăm că e o mare greşeală ca oamenii sănătoşi, de-a valma cu oamenii infectaţi, să nu poată munci, să nu se poată bucura de drepturi şi libertăţi, numai pentru că un guvern – susţinut în mod necondiţionat aici, în Bihor, de autorităţile locale – nu e capabil, nu e competent să facă acest lucru, aşa cum se întâmplă în alte ţări”, a declarat luni, în conferinţă de presă, Viorel Cataramă, citat de Agerpres.

Testări de milioane

ONG-ul implicat va fi „Dr. Adina Alberts”, care va organiza testările în colaborare cu Viorel Cataramă şi cu suportul moral al Pro România. Prima testare va avea loc miercuri, la ora 13, în centrul municipiului Oradea, iar a doua se va organiza joi, la Beiuş.

El a precizat că se vor folosi teste rapide Biocredit, cu acurateţe de peste 95%, fiind notificată Direcţia de Sănătate Publică, pentru a respecta toate prevederile legale.

Omul de afaceri nu a explicat însă și cum vor putea fi tehnic testați cei 200.000 de orădeni miercuri la prânz și nici măcar cei 10.000 de beiușeni joi, la prânz.

Conform datelor publicate de Spitalul Pelican, costul unui test antigen este de 125 de lei, iar rezultatul se eliberează după doar 10 – 15 minute. Dacă s-ar ține de promisiune, Cataramă ar trebui să achite aproximativ 25 de milioane de lei pentru testarea populației din cele două municipii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...