La un an de când trebuie să fie obligatorie, Cîțu anunță că se va introduce facturarea electronică

Publicat: 20 apr. 2021, 12:45, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
La un an de când trebuie să fie obligatorie, Cîțu anunță că se va introduce facturarea electronică

Deși trebuia să fie obligatorie din 1 iulie 2020, e-facturarea ar putea fi introdusă abia până la sfârșitul acestui an. Anunțul a fost făcut marți de primul – ministru Florin Cîțu.

Obligativitate emiterii unei facturi electronice se referă la agenții economici care participă la achiziții publice.

După conectarea caselor de marcat electronic fiscale, e-facturarea este următorul proiect major, spune premierul Florin Cîțu. Ambiția sa este ca proiectul să fie terminat anul acesta.

România trebuie să facă rapid tranziția către o economie modernă, competitivă, digitalizată și să intre în terenul de joc să atragă investitori. Tot ceea ce facem prin actul de guvernare trebuie să aibă ca rezultat o economie puternică. Restul sunt populisme”, scrie pe Facebook Florin Cîțu.

El menționează că este important ca Guvernul să mențină companiile sănătoase pentru că astfel economia se dezvoltă și este menținută piața de capital.

Economia românească are un potențial imens, pe care îl vom pune în valoare. Obiectivele noastre sunt să eliminăm risipa banului public, să menținem cheltuielile sub control, să avem o finanțare sustenabilă și deficit în scădere, fără să creștem taxele și impozitele. După conectarea caselor de marcat electronic fiscale, e-facturarea este următorul proiect major, iar ambiția mea este să îl avem finalizat anul acesta”, a mai scris premierul.