Laboratoarele avizate pot emite, de azi, rezultate la testele Covid cu validare rapidă

Cele 132 de laboratoare autorizate vor putea emite, începând de azi, rezultate la testarea Covid-19 cu validare rapidă. Lista laboratoarelor ar putea fi completată de farmacii și medici de familie.

Cele 132 de laboratoare autorizate vor putea emite, începând de azo, rezultate la testarea Covid-19 cu validare rapidă, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Ulterior, reţeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor şi medicilor de familie.

Operaţionalizarea întregii reţele de puncte de testare cu validare rapidă va fi realizată până la sfârşitul lunii, precizează Ministerul Sănătății.

„În aplicarea Hotărârii de Guvern privind privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă comunică următoarele proceduri de lucru: la nivel naţional, cele 132 de laboratoare autorizate vor putea emite, începând de mâine, 9 decembrie, rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă. În cea de-a doua etapă, reţeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapidă va fi extinsă la nivelul farmaciilor şi medicilor de familie”, arată Ministerul Sănătăţii.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole