Lanţul de cinematografe Cinema City, prezent și în România, ar putea să fie vândut

Discuţii ale creditorilor operatorului britanic de cinematografe Cineworld Group,  al doilea mare lanţ de cinematografe pe plan mondial, cu privire la divizărea grupului şi vânzarea operaţiunilor din Europa de Est, inclusiv a celor din România, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Cei mai importanţi creditori ai Cineworld, firmă care în luna septembrie a declarat insolvenţa la un tribunal din Texas, iau în calcul vânzarea lanţurilor de cinematografe Cinema City, Yes Planet şi Rav-Chen.

Creditorii ar dori să obțină o sumă ]n jurul valorii de un miliard de dolari, chiar dacă este posibil să fie depuse şi oferte care încep de la 600 -700 milioane de dolari, având în vedere veniturile generate de operaţiunile est-europene.

La acest moment, nu a fost demarat un proces formal de vânzare şi nici nu există nicio certitudine că se va ajunge la o tranzacţie, potriivt surselor menționate.

Activele europene ale Cineworld regrupează 112 din cele aproximativ 751 de săli de cinema ale grupului britanic, cu operaţiuni în Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria şi Israel.

Cele mai importante active sunt însă cele 511 de săli de cinema ale diviziei Regal din SUA  achiziţionate în 2016 pentru 3,6 miliarde de dolari.

Activitatea rețelei de cinematografe a fost afectată semnificativ de pandemia de Covid-19, care numai anul trecut a generat pierderi de 23 de milioane de dolari, după un rezultat negativ de 172 milioane de dolari în 2020.

240 de săli în România

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România.

Cinema City România operează 27 de multiplexuri, cu un total de 247 de săli, în 20 oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...