„Lăsați armele să tacă! Negociați pentru pace!” – cere papa Francisc

A trecut mai bine de o lună de când Rusia a invadat Ucraina. A trecut mai bine de o lună de când oamenii ucid, ca să supraviețuiască, alți oameni. A trecut mai bine de o lună de când lacrimile se împletesc cu toate ororile unui conflict armat.

Papa Francisc, văzând toate astea, nu încetează să ceară lumii să oprească războiul din Ucraina, care generează numai suferință și moarte, și, care, dacă nu e oprit, poate să aducă și sfârșitul lumii. Acest risc există, atât prin faptul că războiul local poate degenera într-unul mondial, cât și din cauză că amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin poate să devină o realitate.

Conform Reuters, preluată de Agerpres, suveranul pontif a arătat în binecuvântarea sa din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican că „războiul este un loc al morții, unde taţii şi mamele îşi îngroapă copiii, unde bărbaţii îşi ucid fraţii fără măcar să le vadă chipul, unde cei puternici decid şi cei săraci mor. Trebuie să oprim războiul! Acesta este ceva barbar și profanator.(…) În faţa pericolului autodistrugerii, umanitatea trebuie să înţeleagă că a sosit momentul să spună stop războiului și să-l scoată din istoria umanităţii înainte ca el să scoată umanitatea din istorie!”.

Papa Francisc, care a încercat – chiar de pe 24 februarie, când a izbucnit conflictul armat din Ucraina – mai multe pârghii pentru încetarea războiului și instaurarea păcii, a mai făcut, apoi, apel la toți politicienii cu putere de decizie: „Rog fiecare politician important să reflecteze asupra acestui lucru, să facă un angajament şi, privind la Ucraina martiră, să înţeleagă că fiecare zi de război înrăutăţeşte situaţia pentru toată lumea. Destul! Opriţi-vă! Lăsaţi armele să tacă! Negociaţi serios pentru pace!”. Între timp, de pe front, vin aceleași vești teribile ca și până acum. Încă se trage, încă mor oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...