Lavrov – Al doilea cel mai puternic om de stat rus victimă de fake?

Serghei Lavrov ministrul rus de externe, dus la spital cu probleme cardiace după ce a ajuns în Indonezia, la summitul Grupului celor 20 din Bali…A fost știrea care a bubuit azi în mass media mondială. Totul însă s-a „fâsâit” așa cum a apărut: repede. Curând a apărut și întrebarea: Lavrov – Al doilea cel mai puternic om de stat rus victimă de fake?

De unde a pornit totul? Din trei surse! Ministrul rus de externe Serghei Lavrov ar fi fost transportat la spital, după ce a suferit o problemă de sănătate în urma sosirii sale la summitul Grupului celor 20 din Bali, au declarat trei surse locale pentru Associated Press.

Cât timp se rostogolea știrea că e la spital, Lavrov informa că e în hotel și se pregătește să se ducă la summit! În plus a apărut

Lavrov – Al doilea cel mai puternic om de stat rus victimă de fake?

Reacția imediată a Moscovei a fost „Fake news”. Guvernatorul din Bali confirmă că Lavrov a fost în spital pentru un control.

Trei oficiali guvernamentali și medicali indonezieni au declarat că diplomatul rus a fost tratat pe insula turistică. Toți au refuzat să fie identificați deoarece nu au fost autorizați să discute public despre acest subiect.

Două dintre persoane au declarat că Lavrov era tratat pentru o afecțiune cardiacă. Oficialii citați de Associated Press au declarat că acesta a fost dus la spitalul Sanglah din capitala provinciei, Denpasar.

Lavrov: Culmea făcăturii?

Ulterior, ministerul rus de externe a reacționat spunând că este vorba de „fake news”. „Asta, desigur, este culmea făcăturii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, potrivit Reuters.

Guvernatorul provinciei Bali, I Wayan Koster, a confirmat că ministrul de externe rus a fost în spital, adăugând că a fost vorba de un „control” și că Lavrov a părăsit unitatea sanitară.

Agenția de presă rusă TASS a scris și ea că Lavrov este la hotel, unde se pregătește de summitul G20.

Lavrov conduce delegația rusă în lipsa lui Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a ales să nu meargă la summitul G20 care începe marţi în Indonezia, la Bali, probabil pentru a nu repeta experienţa de acum opt ani, când, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, a mers totuşi la reuniunea G20 din Brisbane (Australia), unde a fost vizat de numeroase critici, sfârşind prin a pleca acasă înainte de încheierea summitului.

Ideea e că Putin l-a trimis în locul său pe Lavrov ca să conducă delegația rusă în Indonezia și rămâne de văzut care a fost „scopul” știrii cu Lavrov la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...