Le vedem, dar nu există! Încă o încercare a Pentagonului de a ascunde adevărul

Publicat: 09 mart. 2024, 21:17, de Radu Caranfil, în Internațional , ? cititori
Le vedem, dar nu există! Încă o încercare a Pentagonului de a ascunde adevărul

Pentagonul a emis un raport care infirmă afirmațiile privind ascunderea tehnologiei extraterestre sau a ființelor extraterestre de către Statele Unite față de public. Mulți văd în acest raport încă o încercare a Pentagonului de a ascunde adevărul despre OZN.

Vineri, Pentagonul a publicat concluziile unei investigații efectuate de Biroul de Soluționare a Anomaliilor din Toate Domeniile (All-Domain Anomaly Resolution Office – AARO), un birou guvernamental înființat în 2022 pentru a detecta și, după caz, a atenua amenințările, inclusiv „obiectele spațiale, aeriene, submarine și transmediatice anomale, neidentificate„. Rezumată în câteva cuvinte, investigația duce la concluzia că le vedem, dar nu există! Suntem halucinați colectiv și povestim prostii. Ba ne mai pierdem, subit, și memoria!

Abordând credințele din cultura pop legate de tehnologia extraterestră și ființele extraterestre, raportul a declarat: „O tematică prezentă constant în cultura populară implică o narațiune extrem de persistentă, și anume că [guvernul SUA] … a recuperat mai multe nave spațiale și rămășițe biologice extraterestre, că operează un program sau mai multe programe pentru a inversa tehnologia recuperată și că a conspirat din anii 1940 pentru a ține această efort ascuns de Congresul Statelor Unite și de publicul american.

Propagarea programelor de televiziune, cărților, filmelor și cantității vaste de conținut pe internet și rețelele sociale … cel mai probabil a influențat dezbaterea publică pe acest subiect și a întărit aceste credințe în unele sectoare ale populației”, a adăugat raportul.

Investigatorii AARO, care au avut „acces complet la toate programele sensibile [guvernamentale SUA]„, au revizuit toate rezultatele investigațiilor oficiale guvernamentale din 1945 încoace. Investigatorii au cercetat, de asemenea, arhive clasificate și neclasificate, au efectuat aproximativ 30 de interviuri și au colaborat cu oficiali ai comunității de informații și ai Departamentului de Apărare responsabili de supravegherea programelor cu acces controlat și special, a dezvăluit raportul.

Conform raportului, AARO nu a găsit „nicio dovadă că vreo investigație guvernamentală SUA, cercetare sponsorizată academic sau panou oficial de revizuire să fi confirmat că vreuna dintre observațiile unui UAP [fenomen neobișnuit] ar fi reprezentat tehnologie extraterestră”.

De asemenea, raportul a constatat „lipsa de dovezi empirice pentru afirmațiile că [guvernul SUA] și companiile private au inversat tehnologia extraterestră„.

Abordând valul de rapoarte și afirmații conform cărora guvernul SUA este implicat în inversarea tehnologiei extraterestre, raportul a declarat: „AARO a determinat, pe baza tuturor informațiilor furnizate până în prezent, că afirmațiile referitoare la persoane specifice, locații cunoscute, teste tehnologice și documente presupuse a fi implicate în sau legate de inversarea tehnologiei extraterestre, sunt inexacte.

Cu toate acestea, raportul a dezvăluit că guvernul a luat în considerare odată un program pentru a inversa tehnologia extraterestră. Programul, intitulat Kona Blue, a fost propus Departamentului pentru Securitate Internă și a fost susținut de persoane care credeau că guvernul SUA ascunde tehnologia extraterestră.

Această propunere a câștigat o anumită tracțiune inițial la DHS (Department of Homeland Security) până la punctul în care s-a solicitat oficial un Program Special de Acces Prospectiv (Prospective Special Access Program – PSAP) pentru a demara acest program, dar a fost respins în cele din urmă de conducerea DHS pentru lipsa de valoare„, a declarat raportul, adăugând că susținătorii programului nu au furnizat niciodată dovezi empirice pentru a-și susține afirmațiile.

(Dovezi empirice sunt observații sau experiențe care sunt obținute prin intermediul experimentelor, observațiilor sau analizei, și care sunt verificabile și repetabile. Acestea sunt adesea considerate baza pentru formarea sau validarea teoriilor științifice).

Raportul a afirmat că investigațiile AARO nu au găsit dovezi că companiile SUA „au deținut vreodată tehnologie off-world” și că o afirmație făcută de un interviu care a numit un fost ofițer militar presupus că a atins o navă spațială extraterestră „este inexactă„.

Revendicarea a fost respinsă în mod oficial de către fostul ofițer numit care a relatat o poveste despre momentul când a atins un avion stealth F-117 Nighthawk care ar fi putut fi interpretat greșit în interviul respectiv, deși fostul ofițer numit nu își amintește să fi avut această conversație cu intervievatorul„, a spus raportul. Da, săracul pilot! Și-a pierdut brusc memoria. Se mai întâmplă, mai ales atunci când ții minte chestii periculoase.

Investigatorii AARO au concluzionat, de asemenea, că o presupusă mostră de la o navă spațială extraterestră pe care AARO a achiziționat-o de la o organizație privată de investigare a UAP și Armata SUA este „un aliaj terestru fabricat„.

Raportul a adăugat că mostra este compusă în principal din magneziu, zinc și bismut, și alte elemente, precum plumb.

Lansarea publică a raportului vine în timp ce directorul interimar al AARO, Timothy Phillips, a declarat, recent, reporterilor că armata SUA dezvoltă un sistem de detectare și senzori UFO numit Gremlin.

Dacă avem un sit național de securitate și sunt raportate obiecte care se află în spațiul aerian restricționat sau într-o rază maritimă sau în proximitatea uneia dintre navele noastre spațiale, trebuie să înțelegem ce este acela … și de aceea dezvoltăm capacități de senzori pe care le putem desfășura în reacție la rapoarte„, a declarat Phillips, conform CNN.

Între timp, un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins a descoperit că unde sonore, considerate că provin dintr-un fenomen extraterestru din 2014, din nordul Papuei Noua Guinee, „au fost aproape cu siguranță vibrații de la un camion care rula pe o șosea din apropiere„, ridicând îndoieli că materialele extrase anul trecut din ocean ar putea fi artefacte extraterestre provenite de la meteorit.

În concluzie, raportul Pentagonului poate fi privit cu o anumită doză de scepticism, deoarece există anumite aspecte care ridică mari semne de întrebare cu privire la transparența și sinceritatea informațiilor prezentate. În ciuda afirmațiilor că nu există dovezi ale implicării tehnologiei extraterestre în observațiile de fenomene neobișnuite, există încă multe întrebări fără răspuns și informații care nu au fost în întregime dezvăluite sau explicate în raport.

Unii pot interpreta faptul că Pentagonul respinge ideea existenței tehnologiei extraterestre în încercarea de a ascunde adevărul sau de a minimaliza impactul fenomenului OZN, fie din motive de securitate națională, fie pentru a evita panica publicului. Sau pentru a menține controlul asupra informațiilor sensibile.

Această abordare ar putea alimenta suspiciuni și teorii ale conspirației, sugerând că există motive mai profunde pentru negarea sau minimalizarea fenomenului OZN decât simpla lipsă de dovezi empirice. Astfel, întrebările și controversele cu privire la acest subiect vor rămâne deschise și vor continua să alimenteze interesul public și dezbaterea în viitor.

(adaptare The Guardian)