Lecția de neuitat a lui Nicolae Spiroiu

Joi, 31 martie 2022, a trecut la cele veșnice generalul Nicolae Spiroiu, ministru al Apărării Naționale în perioada 1991-1994, în guvernele conduse de Petre Roman, Teodor Stolojan și Nicolae Văcăroiu. A fost ultimul ministru militar al Apărării după 1990 al României. 

El m-a învățat ce înseamnă să conduci oameni, ce înseamnă munca administrativă, atunci când am fost numit ca prim civil in conducerea Ministerului Apărării după război, în martie 1993. Îi sunt veșnic recunoscător și sunt convins ca Dumnezeu l-a luat sub paza lui, pentru ca așa face cu oamenii buni! Adio, Nicule! Condoleanțe familiei!”, a scris pe Facebook Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării Naționale în cabinetul Năstase.

Numai că fostul ministru Nicolae Spiroiu, care recent s-a înălțat la ceruri, a predat de-a lungul vieții o lecție deschisă incredibilă permanent celor din apropierea sa, dar mai ales celor care au lucrat direct sau indirect.

”Eu tot timpul pe unde am fost am făcut echipă și nu gașcă”, repeta permanent oportuniștilor care îi cereau să-i ajute ori să îi consilieze după ce ajungeau pe funcții mari în stat doar prin troc politic și nicidecum pe criterii profesionale. Așadar, fostul ministru al Apărării s-a ghidat toată viața și, totodată, a transmis celor din jurul său, că munca în echipă este secretul care face ca oamenii obișnuiți să obțină rezultate neobișnuite.

Practic, Nicolae Spiroiu ne-a sugerat tot timpul  vieții sale că dacă vrei să mergi repede, mergi singur, iar dacă doriți să mergeți departe, mergeți împreună. 

Trebuie precizat că Niculae Spiroiu, născut pe 6 iulie 1936, la București, a fost un inginer și general de armată român, care a îndeplinit funcția de ministru al apărării naționale (1991-1994). El a fost înaintat în gradul de general-maior prin Decretul președintelui Consiliului Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu, din 28 decembrie 1989.

La data de 8 noiembrie 1990, generalul-maior Niculae Spiroiu a fost numit în funcția de secretar de stat și șef al Departamentului înzestrării armatei din Ministerul Apărării Naționale. În perioada 30 aprilie 1991 – 6 martie 1994, generalul-locotenent Niculae Spiroiu a îndeplinit funcția de ministru al apărării naționale în guvernele conduse de Petre Roman, Teodor Stolojan și Nicolae Văcăroiu.

Dumnezeu să vă aibă în pază, domnule Nicolae Spiroiu, pentru că echipa a contat tot timpul pentru dumneavoastră și nu gașca!

1 COMENTARIU

  1. Cine naiba a fost Nicolae Spiroiu?
    Un articol propagandistic, tipic comunist .
    Armata ro” a murit odata cu El pe timp de PACE ? Ce dracu unde ne aflam romane?
    Toate drumurile duc spre RUSIA sau spre VEST ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...