Lege pentru interzicerea desfășurării cursurilor școlare în mai mult de două schimburi

Învățarea în trei și chiar patru schimburi ar putea deveni istorie după ce un proiect de lege și-a propus limitarea la cel mult două în fiecare unitate școlară.

„O minimă educație psihopedagogică ne spune că acest lucru este complet dăunător pentru acești copii care sunt nevoiți să meargă la școală, să se concentreze, să învețe și să-și regleze întregul program de viață în funcție de un program școlar care începe la ore la care ar trebui să se odihnească, să mănânce sau să facă alte activități care să le ofere acel echilibru absolut necesar pentru sănătatea lor fizică, emoțională și mentală și posibilitatea de a crește și dezvolta sănătos”, susține Vasilică Toma, deputat de Iași.

Conform acestuia, noile legi ale Educației la care a lucrat ministerul trebuie să prevadă clar și fără niciun echivoc interzicerea desfășurării cursurilor în mai mult de 2 schimburi.

Un demers în acest sens a fost inițiat deja de parlamentarul ieșean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...