Legea prin care finanţarea unităţilor de învăţământ speciale particulare este reglementată, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ de modificare a Legii educaţiei naţionale 1/2011, prin care se reglementează finanţarea unităţilor de învăţământ speciale particulare, păstrând limitele de salarizare prevăzute pentru personalul angajat în unităţile speciale de stat.

„Finanţarea învăţământului special din unităţile de învăţământ particular acreditate se asigură din sumele defalcate, din unele venituri ale bugetului de stat prin bugetele locale ale Consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, indiferent de locul de domiciliu al elevilor, prin contract managerial. Consiliile judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti asigură finanţarea cheltuielilor salariale pentru cadrele didactice, didactice auxiliare şi nedidactice încadrate în învăţământul special particular acreditat, în limitele cuantumului salarial al personalului angajat în unităţile de învăţământ special de stat şi în limitele de normare prevăzute de legislaţia în vigoare”, prevede legea.

Potrivit expunerii de motive, iniţiatorii estimează un impact bugetar la 2 milioane lei/an, având în vedere cheltuiala salarială a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic pentru cei 60 de elevi şcolarizaţi în anul şcolar 2020 – 2021, în unităţi de învăţământ speciale particulare.

Iniţiatorii amintesc că propunerea legislativă corespunde Strategiei fiscal-bugetare pentru anii 2021-2023, în cadrul capitolului destinat Educaţiei fiind prevăzută ca prioritate „asigurarea unei educaţii incluzive”.

1 COMENTARIU

  1. S-ar putea să vă gândiți: „Din ce în ce mai mulți oameni încep să creadă că Dumnezeu nu există, iar știința de masă a îmbrățișat complet explicațiile naturaliste care îl exclud pe Dumnezeu. Deci, poate că Dumnezeu cu adevărat nu există și, prin urmare, nu ne poate salva de noi înșine.”
    Omenirea este bolnavă de păcat. Aceasta este realitatea tristă, dar adevărată.
    Păcatul, ca și drojdia, tinde să crească și să se răspândească până când infectează întreaga pâine. Numai Dumnezeu Însuși ne poate salva de păcatele noastre și de această mizerie în care ne-am băgat.
    Respinge-L pe Isus și mântuirea pe care Dumnezeu o oferă prin El și tu vei pieri împreună cu restul.
    Fragment rupt din Educația Creștină. Acesta va fi un act de milă pentru generațiile viitoare, pentru că așa cum suntem acum pe cale de a ne distruge pe noi înșine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...