Lenovo anunță lansarea noii platforme „Everything-as-a-Service” și prezintă noul portofoliu de produse

Publicat: 08 sept. 2021, 15:50, de Aurel Drăgan, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Lenovo anunță lansarea noii platforme „Everything-as-a-Service” și prezintă noul portofoliu de produse
IdeaPad Duet 5 Chromebook_Storm Grey_stylus

În cadrul celei de-a 7-a ediții a evenimentului global, TechWorld, Lenovo a prezentat o serie de noi inovații – de la modelul de business “Everything-as-a-Service”, ce include infrastructura Lenovo TruScale, la o infrastructura nouă Edge to Cloud și produse pentru centre de date, la o gamă largă de laptopuri, tablete, monitoare, dispozitive edge computing și accesorii dezvoltate pentru a ajuta companiile și consumatorii să navigheze prin ceea ce compania consider a fi „noua realitate”. 

Odată cu anunțarea noii game de produse și servicii, Yuanqing Yang, Chairman și CEO Lenovo, a anunțat și principalele tendințe cheie – inclusiv persistența soluțiilor hibrid pentru viața profesională, cererea de servicii de infrastructură tot mai sofisticate, perspectivele și puterea inteligenței artificiale de a ajuta la modelarea modului în care lumea va trăi, va învăța, va lucra și se va conecta în următorii ani. Yang s-a alăturat Business Leaderilor Lenovo și executivilor de top din industrie precum Microsoft, Intel, Deloitte, SAP, VMWare și Nutanix. Clienții globali, inclusiv WPP și Ducati, au împărtășit, de asemenea, detalii despre inovația și tehnologia care a ajutat businessurile să prospere chiar și în peisajul global provocator cu care s-au confruntat în ultima perioadă.

„Noua realitate este aici și atât persoanele fizice, cât și businessurile au nevoie, mai mult ca oricând, de tehnologie inteligentă”, a declarat Yuanqing Yang, Chairman și CEO Lenovo.„Compania este pregătită să livreze soluții inteligente pentru realitatea care urmează. De la soluțiile noastre pentru munca hibridă, portofoliul edge-to-cloud, noul model de afaceri Everything-as-a-Service realizat împreună cu Lenovo TruScale, la tehnologii Lenovo Brain și AI și angajamentul nostru pentru inovarea sustenabilă și responsabilă – Lenovo se angajează să inoveze continuu pentru a oferi tuturor clienților oportunitatea de a participa la această transformare digitală și inteligentă.”

Transformarea Everything-as-a-Service prin extinderea Lenovo TruScale

Prin extinderea brandului TruScale, care nu mai este doar un serviciu de infrastructură,Lenovo aduce toate ofertele sale as-a-Service sub aceeași umbrelă pentru a oferi o soluție completă pocket-to-cloud. Lenovo TruScale le oferă acum companiilor flexibilitatea de care au nevoie pentru a rămâne competitive cu un model scalabil, asemănător cloud-ului și opțiuni de plată predictibile pentru includerea componentelor hardware și serviciilor.

Tranziția către o strategie as-a-service complet integrată se bazează pe viziunea companiei de a oferi dispozitive, infrastructură și soluții inteligente într-un mod nou pentru clienți  – răspunzând la provocările actuale ale mediului de business și oferind departamentelor de IT performanța și flexibilitatea de a plăti pentru acestea pe măsură ce se dezvoltă (to pay-as-you-grow). Cu Lenovo TruScale, soluțiile de infrastructura ale liderilor IT sunt complet gestionate, oferindu-le clienților avantajele unui mediu cloud local, împreună cu accesibilitatea în ceea ce privește gestionarea datelor într-un mediu de lucru hybrid.

Lenovo Brain: ne pregătim de Transformarea Inteligentă Lenovo

Tehnologia din spatele Lenovo Brain, platforma A.I. dezvoltată in-house de Lenovo, este orientată spre transformarea industrială cu focus pe rezolvarea problemelor clienților din diverse industrii, precum industriile prelucrătoare, medicină și educație.

Lenovo Brain s-a lansat inițiat ca o platformă AI pentru a asigura propria transformare inteligentă Lenovo, de la activarea interacțiunii naturale a dispozitivelor Lenovo cu utilizatorii săi la activarea infrastructurii A.I. pentru operațiunile I.T., pentru a oferi suport fabricilor inteligente Lenovo. Directorii Lenovo au dat de înțeles că dezvoltatorii companiei lucrează continuu la soluția Lenovo Brain astfel încât și alte industrii să se poată bucura de construcția, implementarea și sprijinul acesteia.  

Noi Inovații pentru Resilient Edge Computing

Focusul Lenovo este să construiască și să ofere clienților soluții de infrastructură mai inteligente, tot mai importante în contextul modelului de lucru hibrid, unde nevoia de soluții edge-to-cloud a crescut considerabil. Lenovo a anunțat că este prima companie care a lansat pe piață produsul și soluția software pentru serverele ThinkSystem SE350 Edge.

De asemenea, Lenovo a anunțat și îmbunătățirea software-ului Lenovo Open Cloud Automation care are rolul de a automatiza planificarea, implementarea și gestionarea continuă a operațiunilor cloud de la centrele de date până la site-urile edge. Companiile își pot planifica acum soluțiile de infrastructură cloud și edge pentru centrele de date folosind același software de management.

Transformarea inteligentă Edge

Aplicațiile Edge AI se dezvoltă rapidpe măsură ce companiile tind să își transforme operațiunile și serviciile într-un mod tot mai inteligent. ThinkEdge SE70 este o platformă edge de Inteligență Artificială, flexibilă și puternică, destinată companiilor și creată pentru a răspunde nevoilor de transformare inteligentă în expansiune, de la logistică, transport și orașe inteligente, la retail, medicină și producție.

Noua soluție Lenovo Edge este creată în colaborare cu Amazon Web Services (AWS) folosind AWS Panorama și funcționează cu NVIDIA® Jetson™ Xavier™ NX.

Windows 11 Lansează Noi Laptopuri

Lenovo a lansat și noile laptopuri Premium, extrem de performante și potrivite noii realități. Gama de produse include cel mai ușor laptop OLED de 14 inci din lume, pentru o portabilitate excepțională, Lenovo Yoga Slim 7Carbon și noul Lenovo Yoga Slim 7 Pro de 16 inci – acestea fiind și printre primele laptopuri care operează pe sistemul Windows 11 de cea mai nouă generație.

Laptopul IdeaPad Duet 5 Chromebook (13”, 6) 2in1 detașabil este extrem de versatil, rulează pe sistemul Google’s Chrome OS și susține sarcinile creative și cele de productivitate prin intermediul aplicațiilor preferate ale utilizatorilor, asigurând în același timp o experiență de divertisment incredibilă.

Monitoare de o performanță Ridicată

Noul monitor profesional Premium, ThinkVision P27u-20, este unul dintre cele trei monitoare debutante la Tech World 2021. Acesta afișează o gamă largă de culori (99.1% DCI-P3, 99.5% Adobe RGB) și este calibrat din fabrică pentru o precizie exacta a culorilor. Creat special pentru creatorii de conținut foto, video și grafică care au nevoie de un afișaj de înaltă performanță pentru a extinde spațiul de lucru pentru utilizarea concomitentă a aplicațiilor, monitorul asigură, de asemenea, și confortul Intel® Thunderbolt™ 4 cu capacități de afișare și andocare.

Energy Star 8.0 compatibil cu ThinkVision P27u-20 oferă claritate detaliată pe ecranul IPS Ultra Definition (3840×2160) de 27 de inci cu suportul VESA® Certified DisplayHDR™ 400 pentru luminozitate realistică în întuneric.

Mai mult, Lenovo a lansat și două monitoare de gaming din seria G, Lenovo G27e-20 și Lenovo G24e-20, create special să asigure o experiență de joc captivantă pe PC, suport job-ului de acasă sau cursurilor online. Noile monitoare sunt ideale pentru studenți, gameri și tineri profesioniști care își doresc să obțină performanță ridicată la un dispozitiv PC de calitate și la un preț competitiv. Tehnologia AMD FreeSync™ Premium asigură un timp de reacție (MPRT) de 1ms.

Divertisment în adevăratul sens al cuvântului

Lenovo Tab P12 Pro vine în ajutorul utilizatorilor și le oferă o experiență multimedia superioară. Dispozitivul premium este dotat cu toate specificațiile pe care utilizatori și-au dorit să le vadă la o tabletă Lenovo: ecran AMOLED, boxe pentru sunet captivant, baterie de lungă durată, un stilou digital cu încărcare wireless, alarmă anti-pierdere și o tastatură detașabilă.

Tab P12 este disponibil în două modele, 5G sau WiFi. Noi lansatele căștil Lenovo Smart Wireless Earbuds se conectează cu orice dispozitiv Android sau Windows cu un singur click, datorită tehnologiei Lenovo Smart Pair.

Inovare sustenabilă

Lenovo se angajează să ofere tehnologie mai inteligentă pentru toți și să se asigure că inovația continuă va rezolve unele dintre cele mai mari provocări ale umanității. Astfel, compania își va dubla investițiile în cercetare și dezvoltare în următorii trei ani.

Prin punerea accentului pe importanța mediul înconjurător, a inclusivității și a inovării responsabile la nivel de întreg portofoliu, compania crede că tehnologia poate face viața mai bună, societatea mai incluzivă și echitabilă și mediul mai sustenabil. Grupul a publicat recent Raportul Anual de Mediu, Social și Guvernanță (ESG), care a inclus noi obiective în domeniile atenuării schimbărilor climatice, economiei circulare și materialelor sustenabile.

În plus, prin intermediul Fundației Lenovo, compania continuă să susțină comunitățile subreprezentate cu acces la tehnologie și educație STEM, cu un nou obiectiv – de a avea un impact asupra a 15 milioane de vieți până în 2025/26 prin programe și parteneriate filantropice.