Lewis Hamilton, cel mai bine plătit pilot din Formula 1 în 2021, cu un salariu de 30 de milioane dolari

Cursa de deschidere a sezonului de Formula 1 din 2021 l-a avut drept câștigător pe Lewis Hamilton. Campionul mondial de șapte ori va încerca să-l depășească pe Michael Schumacher, la numărul campionatele mondiale câștigate. Potrivit datelor prezentate de Safe Betting Sites, Lewis Hamilton este cel mai bine plătit pilot din sezonul 2021, cu un salariu anual de 30 de milioane de dolari.

În afară de primul său campionat mondial cu McLaren, Hamilton a câștigat restul titlurilor sale mondiale cu Mercedes AMG, inclusiv patru consecutiv din 2017-2020. Mercedes și Hamilton au fost de acord să își extindă parteneriatul pentru încă un an, în încercarea de a-l ajuta pe britanic să câștige recordul său de opt campionat mondiale.

E clar că lui Hamilton nu i se va înmâna cu ușurință titlul în acest sezon, Max Verstappen de la Red Bull terminând la mai puțin de o secundă în spatele actualului campion. Alți trei foști campioni mondiali sunt, de asemenea, în grilă pentru sezonul 2021, de două ori campion mondial Fernando Alonso revenind ca pilot al Alpine-Renault după un pauză de doi ani.

De patru ori campion mondial Sebastian Vettel a renunțat la fosta sa echipă Ferrari sezonul trecut și a semnat acum pentru Aston Martin-Mercedes pentru sezonul 2021 cu opțiunea de a se prelungi. Campionul mondial din 2007 Kimi Raikkonen revine, de asemenea, în grilă pentru cel de-al 20-lea sezon al său în F1, rămânând la echipa Alfa Romeo Racing-Ferrari.

Debutanții

Primul debutant care a obținut puncte în prima cursă din 2016, Yuki Tsunoda este un pilot japonez în vârstă de 20 de ani, care este primul pilot de pe grila F1 născut după 2000. Pilotul Alpha Tauri a fost debutantul remarcabil în cursa de deschidere a sezonului, devenind primul pilot japonez care a obținut puncte în debutul lor în F1 și primul debutant care a făcut acest lucru din 2016 după ce a terminat pe locul 9 în Bahrain.

Lui Tsunoda i se alătură alți doi debutanți din grilă, Mick Schumacher și Nikita Mazepin, care ambii la echipa Haas. Mazepin a abandonat în turul 3 al cursei sale de debut. Mick Schumacher, fiu al legendei F1 și de șapte ori campion mondial, Michael Schumacher, a terminat pe locul 16.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole