Liban: Silozurile afectate de explozia din portul Beirut s-au prăbușit parțial

O parte din silozurile de cereale avariate în urma exploziei survenite în august 2020 în portul Beirut s-au prăbuşit duminică în urma unui incendiu, cu trei zile înainte să se împlinească doi ani de la acea explozie, relatează AFP.

Un nor de praf a acoperit portul în urma prăbuşirii a două turnuri. În urmă cu mai mult de două săptămâni în partea cea mai avariată a silozurilor s-a declanşat un incendiu, cauzat potrivit autorităţilor de fermentarea cerealelor rămase acolo, conjugată cu temperaturile ridicate.

Mii de tone de cereale au rămas în acele silozuri întrucât nu au putut fi evacuate din cauza riscului de prăbuşire, iar o decizie de demolare a silozurilor luată în aprilie nu a fost pusă în aplicare ca urmare a opoziţiei apropiaţilor victimelor exploziei din 2020, care doresc să facă din acea zonă un loc de reculegere.

 

Explozia din 4 august 2020, care a făcut peste 200 de morţi şi 6.500 de răniţi şi a devastat prin suflul ei cartiere întregi ale capitalei libaneze, a fost provocată de depozitarea în condiţii necorespunzătoare a sute de tone de nitrat de amoniu.

În prezent ancheta trenează din cauza tergiversărilor politice, potrivit apropiaţilor victimelor autorităţile care au dat dovadă de neglijenţă încercând astfel să evite inculpările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...