Liban: Silozurile afectate de explozia din portul Beirut s-au prăbușit parțial

O parte din silozurile de cereale avariate în urma exploziei survenite în august 2020 în portul Beirut s-au prăbuşit duminică în urma unui incendiu, cu trei zile înainte să se împlinească doi ani de la acea explozie, relatează AFP.

Un nor de praf a acoperit portul în urma prăbuşirii a două turnuri. În urmă cu mai mult de două săptămâni în partea cea mai avariată a silozurilor s-a declanşat un incendiu, cauzat potrivit autorităţilor de fermentarea cerealelor rămase acolo, conjugată cu temperaturile ridicate.

Mii de tone de cereale au rămas în acele silozuri întrucât nu au putut fi evacuate din cauza riscului de prăbuşire, iar o decizie de demolare a silozurilor luată în aprilie nu a fost pusă în aplicare ca urmare a opoziţiei apropiaţilor victimelor exploziei din 2020, care doresc să facă din acea zonă un loc de reculegere.

 

Explozia din 4 august 2020, care a făcut peste 200 de morţi şi 6.500 de răniţi şi a devastat prin suflul ei cartiere întregi ale capitalei libaneze, a fost provocată de depozitarea în condiţii necorespunzătoare a sute de tone de nitrat de amoniu.

În prezent ancheta trenează din cauza tergiversărilor politice, potrivit apropiaţilor victimelor autorităţile care au dat dovadă de neglijenţă încercând astfel să evite inculpările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...