Libanezii de la Toneli, cel mai mare producător de ouă din România, au apelat la schema de ajutor de stat

Publicat: 27 mart. 2023, 07:01, de Viorela Pitulice, în ESENȚIAL , ? cititori
Libanezii de la Toneli, cel mai mare producător de ouă din România, au apelat la schema de ajutor de stat

CEC Bank a acordat o finanțare de circa 40 milioane de lei companiei libaneze Toneli Holding SA, parte din Grupul Toneli, cel mai mare producător de ouă din România cu o cotă de 30%. Finanțarea beneficiază de o garanție acordată de EximBank în cadrul schemei de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. 

Schema de ajutor de stat se adresează companiilor mari și IMM-urilor cu o cifră de afaceri de minimum 20 de milioane de lei afectate de criza  economică generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Companiile pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru, la rate de dobândă subvenționată, precum și garanții de stat care acoperă până la 90% din creditele de investiții și creditele pentru capital de lucru acordate de băncile comerciale, ca expuneri noi.

„Toneli Holding, construiește an de an în jurul viziunii de a fi nu doar un lider de piață, ci și un etalon în ceea ce privește producția și distribuția de oua și alte produse adiacente. Pentru materializarea planurilor strategice, suntem conștienți că avem nevoie de suportul tuturor stakeholder-ilor și aici instituțiile financiare au un rol relevant”, a declarat Toni Khoury, director general Grupul de firme Toneli.
 
Colaborarea Toneli Holding cu CEC Bank datează din anul 2013.

Toneli Holding activează de peste 25 de ani în sectorul avicol, deținând 24 de ferme în sudul țării în județele Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Dâmbovița și Argeș în peste 150 de hale de productie. Efectivul de păsări ouătoare este de 1,7 milioane capete cu o producție de 400 milioane de ouă pe an, cu o cotă de piață de 30%.