Liberalii atacă la CCR numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ

Publicat: 21 oct. 2020, 13:57, de Raluca I. Heroiu, în POLITICĂ , ? cititori
Liberalii atacă la CCR numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ
Justiție CCR

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Declarația vine la scurt timp după ce și USR a anunțat că atacă la CCR numirile din Consiliul Legislativ.

„Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituţionalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR şi dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături. Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii jurişti vor depune rapid sesizarea la CCR”, a afirmat Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă al PNL.

Florin Roman a amintit faptul că Florin Iordache este autorul OUG 13.

„Florin Iordache, autorul infamei OUG 13, cea care a scos în stradă sute de mii de români dornici să apere democraţia, nu are ce căuta în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Este de neacceptat ca în 2020 să avem  într-o funcţie atât de importantă o slugă a lui Dragnea, asta deşi pesediştii susţin că s-au rupt de epoca Dragnea. Votul de ieri arată exact contrariul, arată chiar că cele mai nocive personaje din epoca Dragnea sunt promovate în funcţii cheie în statul român”, a conchis Roman.