Liberalii critică pragul pentru abuzul în serviciu votat și de colegii lor liberali

Actuali sau foști lideri liberali critică pragul de 250.000 de lei, votat astăzi pentru abuzul în serviciu. Deputatul liberal Raluca Turcan susține că este o greşeală care trebuie corectată la Camera Deputaţilor, în vreme ce fostul președinte Teodor Stolojan susține o poziție similară.

UPDATE: Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că trebuie „o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu”

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

„Pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu este o greşeală care trebuie corectată la Camera Deputaţilor. Există două decizii ale CCR care prevăd că este nevoie de un „prag valoric al pagubei” şi o „anumită intensitate a vătămării”, dar soluţia este să fixăm un plafon modic”, a transmis Raluca Turcan.

O poziție similară a avut și Theodor Stolojan, într-o intervenție la postul TV Digi24.

Poziția liderului PSD

Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că e necesară o revizuire, dar aceasta să fie propusă de ministrul Justiției, sprijinit de PNL.

„Ministerul Justiției trebuie să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curții Constituționale, cu recomandările Comisiei de la Veneția și cu opiniile specialiștilor în drept.
PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție.
Modificarea Codurilor Penale este jalon în PNRR și trebuie să ne asigurăm că această reformă se va face cum trebuie”, a transmis Ciolacu.

2 COMENTARII

  1. Banditii nu vor sa lase Romania din mana .
    Astia trebuiesc jucati in picioare.Acum vedeti de ce Iohannis si PNL ul erau disperati sa aduca PSD ul la guvernare.
    PNL a dat un sut in gura celor care au iesit in strada si datorita carora au preluat guvernul.Si-au batut joc nu au facut alegeri in doua tururi,nu au eliminat pensiile speciale,s-au inhaitat cu banda de jefuitori psd isti si udmeristi ,legifereaza pentru hoti.
    Bine ca s-a publicat lista celor care a propus asa ceva.Fenechiu si Cazanciuc in fruntea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...