Liberalii propun un acord transpartinic de investiții în sectorul energetic

PNL susține un acord transpartinic de investiții în sectorul energetic, ca soluție la actuala criză, dar nu este de acord cu plafonarea prețurilor.

Mesajul a fost transmis marți de președintele partidului, Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar fi cazul sau s-ar putea ajunge la un plafon la energie și pentru producători, pentru a se limita explozia prețurilor, Cîțu a spus că trebuie mai întâi văzute variantele propuse de Guvern.  

Trebuie să fie variante, care să ne permită, ca piața să se dezvolte. Eu, din punctul nostru de vedere, cea mai bună variantă este să avem un acord transpartinic de investiții în sectorul energetic, iar rezultatul să fie, în 2027, România să aibă securitate energetică. Asta este ceea ce propunem noi. Restul, sunt soluții pe termen scurt, care nu rezolvă nimic. Că plafonăm două luni de zile prețurile, nu înseamnă că peste trei luni de zile nu o să crească”, a spus Cîțu. 

Cât privește o eventuală plafonare, liderul liberal nu pare să agreeze ideea, motivând că o asemenea măsură ar putea speria eventualii investitori.

Piața energiei, prețurile la gaze și la energie electrică este o altă piață. Și acolo trebuie să fim foarte atenți, pentru că există companii care vor să investească în România, în acest domeniu, dacă noi spunem că vom plafona prețurile, vom interveni în piață, nimeni nu vrea să-și pună banii într-un sector care este controlat de Guvern”, a transmis Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...