Liberalii se întorc împotriva liderului PNL. Rareș Bogdan, despre Orban: I s-a umflat capul și s-a crezut câinele alfa

Publicat: 18 ian. 2021, 12:01, de Mădălina Bălăceanu, în News , ? cititori
Liberalii se întorc împotriva liderului PNL. Rareș Bogdan, despre Orban: I s-a umflat capul și s-a crezut câinele alfa

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a criticat dur pe liderul liberalilor, Ludovic Orban, fiind de părere că acesta a condus partidul de unul singur, fără ca el și alți lideri din teritoriu să aibă „niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”.

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării. Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, a declarat Rareș Bogdan.

El a precizat că Orban nu este un om rău și spune că a fost un premier bun într-o perioadă „înfiorătoare” pentru România, însă îi contestă modul în care a condus partidul.

„El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului. Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem demisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid.

E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției”, mai spune Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan spune că liberalii trebuie să îl susțină pe Florin Cîțu fiindcă „e unica noastră șansă să dovedim că vrem să facem ceva cu țara asta, altfel populația ne va sancționa”, a declarat Rareș Bogdan, în cadrul unui interviu pentru Aleph News.