Liberty Galați vrea să mai angajeze peste 100 de salariați, până la finele anului

Combinatul siderurgic Liberty Galați, care deține cel mai mare producător integrat de oțel din România, continuă programul de angajări, în următoarele săptămâni, urmând să fie încheiate contracte cu cel puțin 100 de persoane, care se vor adăuga altor 532 de salariați noi.

Extinderea este generată de creșterea producției și de accelerarea proiectelor de automatizare și digitalizare, iar în acest context planul de angajări pentru 2021 prevede atingerea unui număr de 650 de salariați noi.

Liberty Steel Group se numără printre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 7.000 de oameni, din care 1.100 sunt femei.

Extinderea companiei este susținută de performanțele obținute în 2021 și de obiectivele de creștere. Liberty vrea să ajungă la o producție anuală de 3 milioane de tone de oțel, ceea ce reprezintă o creștere majoră față de momentul achiziției din 2019, după cum anunță reprezentanții companiei.

„Viziunea grupului nostru este de a transforma Liberty Galați într-o companie a viitorului prin sustenabilitate, digitalizare și perfecționare profesională. Avem un plan de transformare – Greensteel – pentru a produce oțel sustenabil, cu o amprentă redusă de carbon, care îmbină tehnologiile inovatoare cu producția de energie regenerabilă și reciclarea fierului vechi. Ne propunem să consolidăm această echipă, să atragem tineri care să ne susțină în transformarea industriei oțelului și să investim în perfecționarea oamenilor noștri, pentru a dezvolta și utiliza tehnologiile viitorului”, a declarat Paramjit Kahlon, CEO Liberty Steel Group Primary Steel and Mining.

Pentru a atrage tinerii, compania a lansat Academia Greensteel în colaborare cu parteneri din industria energetică și din mediul academic, printre care se numără Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cu care dezvoltă un program de mentorat pentru studenți.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole