Liberty Steel transferă la Combinatul din Galați o platformă siderurgică din Coreea de Sud

Grupul „Liberty Steel”, proprietarul combinatului siderurgic de la Galați, a anunțat că a semnat un acord pentru achiziționarea de la compania siderurgică sud-coreeană „KG Steel” a platformei siderurgice „Dongbu” și a echipamentelor aferente, pe care le va transfera la Combinatul Siderurgic din Galați în cadrul planurilor de implementare a strategiei „GreenSteel”, de producere a oțelului fără emisii de CO2.

Platforma siderurgică „Dongbu” din Dangjin, Coreea de Sud, are în dotare două cuptoare moderne cu arc electric „Consteel”, de 160 de tone fiecare, două mașini de turnare pentru sleburi subțiri și un Laminor de Benzi la Cald.

Combinatul siderurgic pe care îl achiziționează Grupul „Liberty Steel” are o capacitate instalată de oțel lichid de 3 milioane de tone pe an și o capacitate de produse finite din oțel de 2,85 milioane de tone pe an.

Studiile tehnice efectuate de „Liberty Steel” indică faptul că platforma „Dongbu” are potențialul de a produce oțel la cele mai înalte standarde în raport cu indicatorii de performanță, inclusiv în ceea ce privește nivelul scăzut al emisiilor de CO2, dar și în privința eficienței energetice, costurilor, flexibilității operaționale și a gamei de produse.

„În așteptarea evaluării tehnice finale și a unor verificări suplimentare, Grupul Liberty Steel intenționează să instaleze echipamentul pe platforma sa siderurgică din Galați.

Acest lucru îi va permite companiei să treacă la producția cu ajutorul cuptoarelor cu arc electric cu emisii reduse de carbon, extrem de eficiente, cu câțiva ani mai devreme decât era planificat anterior și la un cost semnificativ mai mic în comparație cu opțiunile alternative analizate”, se spune în comunicatul „Liberty Steel”.

Emisii reduse de carbon

Șeful departamentului de investiții din cadrul „Liberty Steel” a declarat că la evaluarea oportunității achiziționării platformei siderurgice din Coreea de Sud principalele obiective au fost integrarea echipamentelor în activele actuale și obținerea unei foarte bune eficiențe operaționale.

„Achiziționarea acestei oțelării de ultimă generație de la KG Steel face parte din planul nostru strategic de a dezvolta platforme siderurgice cu emisii reduse de carbon, moderne și flexibile și de a ne atinge obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

În urma evaluării noastre tehnice a combinatului sud-coreean, credem că acesta atinge cele mai înalte niveluri de eficiență operațională și poate fi integrat în activele noastre existente, combinând astfel avantajele noastre în ascensiune cu active eficiente de producție a oțelului și rețele de distribuție aproape de piață”, a declarat Sandip Biswas, Chief Investment Officer în cadrul „Liberty Steel” Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...