Licitație internațională lansată de un producător rus de echipamente militare. Companii europene, printre furnizori

Companiile din cadrul complexului militar-industrial rusesc „Almaz-antey” organizează licitații internaționale pentru diferite produse, transmite publicația ucraineană Economichna Pravda (epravda.com.ua).

Concernul rus Almaz-Antey produce rachete antiaeriene și echipamente radar pentru armata rusă, în special celebrele „buki” C300, C400, C500. Concernul este sub sancțiuni internaționale din 2014, an în care Rusia a invadat Crimeea iar europenilor le este interzis să tranzacționeze cu acesta direct și indirect, chiar și prin intermediul dealerilor.

Cu toate acestea, întreprinderile din domeniu desfășoară licitații iar bunurile sunt furnizate mai întâi unor companiilor rusești „pașnice”, folosite drept paravan intermediar înainte de a fi preluate de industria militară.

Almaz-Antey a avut licitații pentru echipamente la care au participat elvețienii de la Blaser Swisslube, americanii de la Nvidia și Indium, germanii de la Zoller, Walter, Techlube GmbH, ori britanicii de la Garant fără ca vreo sancțiune să împiedice acest lucru.

Exporturile de produse cu dublă utilizare către Rusia sunt destul de mari.

De exemplu, nemții de la Bosch insistă că vând echipamente auto exclusiv în scopuri pașnice, dar subansamble furnizate de ei au fost găsite pe echipamente militare rusești confiscate de armata ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...