Liderii AUR: „Campania de vaccinare trebuie accelerată”. Propun și o alternativă paralelă, cu sport și vitamine

Copreședinții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) susțin că ar trebui intensificate acțiunile din campania de vaccinare, chiar dacă la nivel personal cel puțin unul dintre ei nu se va imuniza. Oferă și o alternativă: sport, vitamine și medicamente pentru creșterea rezistenței.

Declarațiile au fost făcute miercuri, într-o conferință de presă susținută în parlament.

„Campania de vaccinare trebuie accelerată, să fie o prioritate pentru Guvern să vaccineze un  număr cât mai mare dintre românii care vor acest lucru. Sunt mulți români care doresc să se vaccineze și nu pot pentru că se bagă în față pile, relații și așa mai departe. Este o soluție pentru a mai opri din această teamă care a fost insuflată în sufletul românilor”, a spus George Simion, copreședinte AUR.

Declarația sa a fost completată de Claudiu Târziu, cel de-al doilea copreședinte al grupării politice.

„În egală măsură cu accelerarea campaniei de vaccinare ar trebui să se intensifice și campania reală asupra beneficiilor și riscurilor legate de vaccin. Să existe o asumare clară a responsabilității celor care vaccinează. De la cel mai mare, de la Iohannis, la cel mai mic, la medicul care înțeapă”, susține Târziu.

În paralel, Simion a anunțat că sunt primite semnale cu unități medicale unde cadrele medicale ar fi obligate să se vaccineze și a dat de exemplu Spitalul C.I. Parhon, din Iași.

„Autoritățile au rămas datoare cu un răspuns ferm, indicarea vinovaților și a pedepselor aplicate în cazuri de spitale unde s-au făcut abuzuri și unde oamenii au murit cu zile. Nu suntem noi vinovați că, printr-o astfel de atitudine încurajează temerea oamenilor și anumite grupuri să transmită un mesaj negativ față de medici. Nu noi suntem vinovați, autoritățile care nu au limpezit lucrurile”, a subliniat Târziu.

Motivele pentru care nu se va vaccina Claudiu Târziu

Copreședintele AUR a declarat că nu are încredere deplină în vaccin, din moment ce ar fi în stadiul clinic, dar că nu dorește ca gestul său să influențeze opțiunea nimănui.

„Nu mă voi vaccina, nu sunt convins de beneficiile acestui vaccin, nu sunt convinși nici  producătorii acestor vaccinuri. Scrie foarte clar pe prospectele acestor vaccinuri că aceste produse medicale sunt în studiu clinic, nu garantează efectul pe care îl au, nu știu pe ce perioadă este și ce efecte adverse există. Atâta vreme cât o sută și ceva de români au murit din cauza acestor vaccinuri eu prefer să nu devin cobai”, a declarat Târziu, fără să argumenteze de unde are informația că peste o sută de români ar fi murit din cauza vaccinării.

Copreședintele AUR a subliniat că atitudinea sa este strict personală și nu sfătuiește sau îndeamnă pe nimeni să-i urmeze pilda.

„Atâta vreme cât asta nu este o boală fără leac, rata de vindecare este foarte – foarte mare și nu suntem în situația de a alege între viață și moarte, o viață pe care o riscăm  cu un vaccin și moarte sigură, prefer să mă imunizez natural, să lupt cu boala, dacă e cazul fără acest vaccin”, susține Târziu.

Liderii Alianței au și o alternativă la campania de vaccinare: mișcarea în aer liber sau sălile de sport și suplimentele alimentare.

„Propunem un plan concret de profilaxie și de creștere a imunității populației prin vitamine și medicamentație, prin sport. Este cazul să lucrăm la imunitatea populației, se poate obține și printr-o stare psihică, mentală bună. Oamenii sunt descurajați, speriați, obligați să intre în casă. E primăvară, lăsați-i pe terenurile de sport, în sălile de sport, în pădure, la munte. Asta crește imunitatea. În perioada dinainte de Revoluție se lucra la imunitatea populației, nu vorbim aberații aici. Asta trebuie să facă guvernarea”, consideră Simion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...