Liderul Hamas anunță că este aproape de încheiere un armistițiu cu Israelul

Hamas a anunţat marţi că se apropie de încheierea unui acord de armistițiu în Fâşia Gaza, deși armata israeliană a înconjurat cel mai mare spital din oraș.

„Mişcarea (Hamas) le-a dat răspunsul său fraţilor din Qatar şi mediatorilor. Ne apropiem de încheierea unui acord de armistiţiu”, a spus Haniyeh, citat într-un scurt mesaj pe contul Telegram al mişcării palestiniene.

Israelul a înconjurat spitalul indonezian

Tancurile israeliene ar fi înconjurat spitalul indonezian din Gaza, unde ministerul sănătăţii condus de Hamas a declarat că 12 persoane au fost ucise duminică seara, relatează BBC.

Directorul spitalului, Dr. Marwan Al-Sultan, a declarat pentru BBC că departamentul de îngrijire postoperatorie a fost lovit, iar trupele se aflau la doar 20 de metri distanţă.

Luni seara, el a declarat că la faţa locului încă se mai auzeau împuşcături intermitente.

Armata israeliană a declarat că forţele sale au vizat „teroriştii” care au deschis focul asupra lor din interiorul spitalului.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) s-a declarat „consternat”. „Lucrătorii din domeniul sănătăţii şi civilii nu ar trebui niciodată să fie expuşi la o asemenea oroare, şi mai ales în timp ce se află în interiorul unui spital”, a scris Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ashraf al-Qudra, a acuzat Israelul că „îşi strânge laţul” în jurul spitalului din nordul enclavei, iar ulterior a declarat agenţiei de presă AFP că 200 de pacienţi au fost evacuaţi cu autobuzul la spitalul Nasser din Khan Younis.

El a precizat că Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) ajută la coordonarea evacuării celor 400 de pacienţi rămaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole