Liderul laburist britanic, anchetat pentru presupuse încălcări ale codului de etică

Keir Starmer, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, de opoziţie, este anchetat de Comisarul parlamentar pentru standarde, Kathryn Stone, pentru posibile încălcări ale normelor privind veniturile şi cadourile.

O actualizare a site-ului parlamentului arată luni că o investigaţie a fost deschisă în cazul lui Starmer la 8 iunie, fără să fie oferite detalii suplimentare, relatează Reuters.

Unul dintre aspectele anchetei se referă la înregistrarea intereselor în cadrul secţiunii privind ocuparea forţei de muncă şi veniturile. Un al doilea domeniu analizat este o posibilă încălcare a secţiunii privind cadourile, beneficiile şi ospitalitatea.

În timpul unei vizite luni la Wakefield, în West Yorkshire, liderul laburist a declarat că acuzaţiile nu sunt o surpriză, adăugând: „Biroul meu se ocupă de ele şi va răspunde în timp util”.

Întrebat dacă este sigur că nu a făcut nimic greşit, el a răspuns reporterilor: „Absolut încrezător, nu există nicio problemă aici”.

Normele Codului de standarde privind ocuparea forţei de muncă şi veniturile prevăd că parlamentarii britanici trebuie să înregistreze plăţile mai mari de 100 de lire sterline (116 euro) pe care le primesc în scopuri profesionale în afara Camerei Comunelor, menţionează EFE. De asemenea, aceştia trebuie să înregistreze beneficiile în valoare de peste 300 de lire sterline (350 de euro) sau beneficiile multiple din aceeaşi sursă dacă depăşesc această valoare pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...