Liderul nord-coreean Kim Jong-un vrea să dezvolte armamentul nuclear, deoarece este ”un simbol al puterii naționale”

Conducătorul nord-coreean, Kim Jong-un, și-a anunțat intenția de a întări și dezvolta armamentul nuclear al țării, în cadrul unui discurs pronunțat cu ocazia unei parade militare de la Phenian, a transmis, marți, presa oficială, precizează AFP.

Vom continua să luăm măsuri pentru întărirea și dezvoltarea în ritm accelerat a capacităților nucleare ale națiunii noastre, a declarat Kim Jong-un, citat de agenția de știri nord-coreeană KCNA.

Potrivit acestei surse, liderul nord-coreean a ținut un discurs la o paradă militară ce a avut loc luni seară în piața Kim II-sung din Phenian, cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a armatei populare a Coreei.

În prezent, negocierile vizând convingerea liderului nord-coreean de a renunța la aceste obiective se află într-un punct mort.

Luni, Kim Jong-un a afirmat că armele nucleare sunt ”un simbol al puterii naționale”. El a mai spus că, având în vedere contextul politic și militar turbulent și diferitele crize care vor veni… , vom crește și mai mult puterea în cel mai rapid ritm posibil. De asemenea, a mai adăugat că, deși armele nucleare ale țării au rol de descurajare, totuși ele ar putea fi dislocate dacă interesele fundamentale ale Coreei de Nord ar fi amenințate.

Agenția de presă KCNA a transmis că Hwasong-17 – despre care Coreea de Nord susține că a testat-o cu succes la 24 martie – a fost prezentă la paradă. ”Spectatorii au strigat de bucurie, foarte încântați să vadă racheta balistică intercontinentală (…) pentru a demonstra lumii puterea absolută” a Coreei de Nord și ”poziția strategică a Republicii noastre” , a relatat KCNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...