Liderul PPE: Invadarea brutală, ilegală și nejustificată a Ucrainei este un atac asupra libertății și democrației

Liderul Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a condamnat sâmbătă ceea ce a descris drept „invadarea brutală, ilegală şi nejustificată a Ucrainei de către Rusia”, subliniind că este vorba despre un atac asupra libertăţii şi democraţiei, informează Hina.

Aflat la Zagreb ca invitat la congresul Uniunii Democrate Croate (HDZ), partid membru al PPE, Manfred Weber a spus că europenii ar trebui să lucreze împreună în domeniile apărării şi securităţii. În acest context, el a salutat anunţurile Suediei şi Finlandei privind intenţia lor de a adera la NATO.

”Europa a fost atacată. Miza este modul de viaţă european. Vremurile actuale sunt grave şi acum este momentul să luptăm pentru valorile europene. O Europă care nu poate decide asupra politicii externe comune va fi vulnerabilă. Europa trebuie să vorbească cu o singură voce puternică”, a spus liderul PPE, care a subliniat că Europa are nevoie de politici de centru-dreapta reale.

Pe de altă parte, el a felicitat Croaţia pentru iminenta intrare în zona euro şi în spaţiul Schengen şi a ţinut să accentueze că Balcanilor Occidentali trebuie să li se ofere o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeană.

”Este necesar un calendar clar şi trebuie făcuţi paşi concreţi astfel încât ţările din Balcanii Occidentali să se simtă binevenite în UE”, a afirmat eurodeputatul german.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...