Liechtenstein – România (azi, ora 19:00), ultimul meci al tricolorilor în preliminariile CM 2022. Calculele calificării

Publicat: 14 nov. 2021, 07:25, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Liechtenstein – România (azi, ora 19:00), ultimul meci al tricolorilor în preliminariile CM 2022. Calculele calificării

Ultima etapă a preliminariilor Cupei Mondiale 2022 programează azi, 14 noiembrie, partidele Liechtenstein – România, Armenia – Germania şi Macedonia de Nord – Islanda, toate de la ora 19.00. Pentru a se califica la baraj, România trebuie să se impună cu Liechtenstein, iar Macedonia de Nord să nu o învingă pe Islanda.

România ocupă locul trei în clasamentul grupei J, cu 14 puncte. Ocupanta locului 2, Macedonia de Nord, are 15 puncte. Germania este deja calificată la Cupa Mondială din Qatar, de pe primul loc al preliminariilor. Ocupanta poziţiei secunde se va califica la baraj pentru CM.

”Mă întreb dacă Federația va dori să continue cu un antrenor care iese pe locul trei. Din punctul meu de vedere, aș face lucrul ăsta, aș continua dacă ceea ce s-a întâmplat în această perioadă de doi ani jumătate, lucrurile pe care le-am discutat, au fost în regulă. Dacă nu, evident trebuie să vină altcineva.

Nu există nicio ofertă în acest moment. Ofertele care au fost le-am blocat imediat. Au fost refuzate. Am vrut ca gândul meu să fie doar aici. FRF știe despre oferte, nu despre toate, pentru că, atunci când au venit direct către mine, le-am blocat imediat. În momentul de față, nu am nicio ofertă, nu știu ce voi face dacă nu voi rămâne la Federație. Vom vedea în funcție de jocul rezultatelor”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă.

Meciul Liechtenstein – Romania va fi televizat de PRO TV, în timp ce partida Macedonia de Nord – Islanda va fi televizată pe Digi Sport 1.

FIFA a delegat pentru ultimul meci al naționalei României din grupa preliminară CM 2022 o brigadă din Slovenia, avându-l la centru pe Matej Jug, ajutat de Matej Zunic şi Manuel Vidali, al patrulea oficial delegat fiind David Smajc. În camera VAR vor fi Nejc Kajtazovic alături de Silvo Borosak, în calitate de VAR Assistant.

Matej Jug, 41 ani, este arbitru FIFA din 2007 şi singurul contact cu fotbalul românesc la nivel de reprezentative vine din noiembrie 2016, când a fost al patrulea oficial al partidei România – Polonia 0-3 din preliminariile CM 2018.