Linda Yaccarino este directorul general al Twitter, a anunțat Elon Musk

Elon Mask a anunțat, vineri, că a numit-o pe Linda Yaccarino, până acum responsabil cu publicitatea în grupul NBCUniversal, director general al Twitter, transmit agențiile de presă.

Sunt încântat să o avem pe Linda Yaccarino ca noul CEO al Twitter, a declarat pe platforma sa, unde are contul cel mai urmărit. ”Ea se va concentra în principal pe afaceri, în timp ce eu mă voi ocupa de desingnul produsului și de noile tehnologii”.

Acționarul majoritar al Twitter a anunțat cu o zi înainte că  a angajat o femeie pentru a conduce compania, precizând că el va fi președintele executiv al consiliului de administrație și directorul de tehnologie, pentru a superviza produsele, software-le și activitățile. Și vineri, NBCUniversal a publicat un comunicat indicând că Linda Yaccarino a demisionat din funcția deținută.

În cei doisprezece ani, în această filială a operatorului de cablu Comcast, Linda Yaccarino a contribuit la unificarea media a grupului într-o singură platformă de publicitate pentru a simplifica oferta către agenții de publicitate. De asemenea, ea a îmbunătățit indicatorii de eficacitate a publicității.

Linda Yaccarino are o carieră de peste 30 de ani în publicitatea televizată, experiență deosebită pe care se așteaptă să o folosească în rețeua socială.

Totuși, unele dintre activitățile sale anterioare suscită polemici. În timp ce Elon Musk este cunoscut pentru legăturile cu Partidul Republican, succesoara sa, deși discretă în privința opiniilor sale politice, a fost alesă de administrația Trump pentru a condue consiliul prezidențial pentru sport și nutriție, subliniază Le Monde.

Pe Twitter, ea urmărește și multe conturi ale personalităților din dreapta dură americană.

Patronul Tesla și SpaceX a făcut un sondaj în luna decembrie pentru a-i întreba pe utilizatorii platformei dacă ar trebui să renunțe la site. Aproximativ 17 milioane au răspuns, din care 57% erau favorabili plecării lui. După unele tergiversări și insinuări, Elon Musk a anunțat pe Twitter că plănuiește să plece de îndată ce ar găsi pe cineva suficient de nebun pentru a-i lua locul.

Elon Musk mai spune că este nerăbdător să lucreze cu Linda pentru a transforma această platformă  în X aplicație pentru toate. Luna trecută, miliardarul a rebotezat compania ”X Corp”. El se referă frecvent la proiectul său nebulos de a face Twitter o aplicație cu multe fațete, cu servicii financiare, ca WeCare în China.

În urmă cu câteva săptămâni, în cadrul unei conferințe despre marketing de la Miami, Linda Yaccarino l-a intervievat pe miliardar. Întrebat despre situația companiei Twitter de la preluarea acesteia, miliardarul a răspuns: ”Merge bine… Este distractiv… Este un dezastru uneori”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole