Lipsa de afecțiune influențează negativ viața copiilor. Care sunt sfaturile specialiștilor pentru părinți

Publicat: 13 iun. 2021, 08:01, de Mădălina Bălăceanu, în Sănătate , ? cititori
Lipsa de afecțiune influențează negativ viața copiilor. Care sunt sfaturile specialiștilor pentru părinți

Copiii care nu au parte de afecţiune se adaptează greu vieţii sociale. Unul din trei copii a avut nevoie de consiliere psihologică în ultimul an. Copiii ai căror părinţi sunt absenţi devin mai predispuşi la probleme psihice.

Din ce în ce mai mulţi copii suferă de lipsa afecţiunii. Le este greu să se integreze în grupurile sociale. Copiii care nu au alături părinţii sunt predispuşi la probleme psihice, arată un studiu realizat de Salvaţi Copiii.

Specialiştii susţin că semnele afecţiunilor sunt uşor de observat la copii. Constantin Cornea este psiholog şi spune că motivele care duc la probleme emoţionale provin din necomunicare, potrivit Mediafax.

„Sfatul psihologului pentru părinţi ar fi să fie mult mai atenţi la copiii lor, chiar dacă nu au foarte mult timp la dispoziţie, chiar dacă vin destul de obosiţi de la serviciu, nu este mare lucru să ne petrecem măcar o jumătate de oră-o oră în preajma propriilor copii, pentru a remarca la timp dacă aceştia suferă de anumite tulburări emoţionale”, a declarat Constantin Cornea, psiholog.