Lipsa educației, o problemă uriașă. Patru zile în Costinești, un calvar (Galerie foto-video)

Publicat: 28 aug. 2021, 15:20, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Lipsa educației, o problemă uriașă. Patru zile în Costinești, un calvar (Galerie foto-video)

Faptul că salariile sunt mici în România nu mai este o noutate pentru nimeni, iar majoritatea oamenilor muncesc un an de zile pentru a-și permite să plece în concedii.

Sunt persoane care aleg să își petreacă vacanțele în străinătate, însă multe dintre acestea preferă să meargă pe litoralul românesc, crezând că este mai ieftin față de alte țări. Anul acesta s-a dovedit clar că situația este exact invers.

Litoralul românesc este mult mai scump în comparație cu ceea ce oferă. Cel puțin asta au observat jurnaliștii Puterea.ro după câteva zile petrecute în stațiunea Costinești. Deși condițiile de pe plajă nu justifică prețurile uriașe, litoralul este extrem de aglomerat.

Munți de gunoaie pe litoralul românesc

Din nefericire, lipsa educației se poate observa doar din câteva fotografii. Este de ajuns ca un singur om să arunce un gunoi pe jos pentru a se forma în cinci minute un munte de deșeuri. În aceste patru zile, gunoaiele nu au fost strânse de autoritățile locale. Mai mult, de la o zi la alta munții creșteau, iar oamenii se plimbau liniștiți prin mizerie.

Deși mizeria este o problemă uriașă, care ar trebui rezolvată urgent, lipsa educației reiese din mai multe lucruri. De exemplu, oamenii care nu își permit să dea zi de zi 80, 90, 100 de lei pe un șezlong, fiindcă acestea sunt prețurile, preferă să meargă „la prosop”. În zona de prosoape și cearșafuri începe o altă aventură. În primul rând, nu ai cum să intri în mare fără să calci sau să lovești pe cineva. Oamenii își pun prosoapele și cearșafurile fix pe mal, unele lângă altele, fără a lăsa loc de trecere persoanelor care vin din spate.

Boxele sunt, de asemenea, o mare problemă. Jumătate din oamenii de pe plajă au boxe după ei, la care ascultă fiecare genul de muzică preferat. Dintr-o parte se aud manele, din altă parte house sau melodii populare, totul se amestecă și devine o zăpăceală din care nu înțelegi nimic. Din nou, totul ține de educație.

Probleme multe, beneficii puține

La sfârșitul zilei pline de aventuri, oamenii își adună prosoapele, saltele sau cearșafurile și pleacă acasă, însă „uită” să adune și gunoiul lăsat în urmă. Următoarea zi, începând de la prima oră a dimineții, începe din nou „distracția”, iar lucrurile rămân neschimbate.

Probleme sunt multe, beneficii puține, sau deloc, depinde de gustul fiecăruia. Cert este că avem nevoie de o schimbare radicală, fiindcă în prezent lucrurile merg din rău spre mai rău.

Puterea.ro a încercat să ia legătura cu autoritățile locale pentru a discuta despre munții de gunoaie neadunați, însă momentan nu a primit răspuns.