Lisabona revine la restricțiile de weekend. Cauza e varianta Delta?

Varianta Delta a coronavirusului, cea depistată inițial în India, a devenit dominantă şi au crescut cazurile de COVID-19 în zona capitalei Portugaliei, Lisabona, după cum anunță autoritățile sanitare. În ultimele 14 zile rata de infectare se apropie de 300 de cazuri la suta de mii de locuitori.

Restricțiile de circulație de weekend intră în vigoare de vineri după amiază de la 15.00 și până luni dimineața la 06:00.

În plus, toate evenimentele au fost interzise în regiunea capitalei. Țara cu aproape 10 milioane de locuitori a înregistrat zilele trecute peste 1.200 de noi cazuri de îmbolnăvire pe zi; ceea ce reprezintă cel mai ridicat bilanţ zilnic din luna februarie. Aproape un sfert din populaţia Portugaliei a fost până acum vaccinată anti-COVID cu schema completă.

Alături de Spania vecină sunt singurele țări din Uniunea Europeană care în ultimele şapte zile au înregistrat o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 faţă de săptămâna anterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...