Lista bugetelor federațiilor sportive pentru anul 2024 a fost făcută publică: Baschetul și rugby-ul în avânt, handbalul în scădere

Publicat: 10 mart. 2024, 09:22, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
Lista bugetelor federațiilor sportive pentru anul 2024 a fost făcută publică: Baschetul și rugby-ul în avânt, handbalul în scădere

Agenţia Naţională pentru Sport (ANS) a dezvăluit lista sumelor alocate fiecărei federații sportive pentru anul 2024, arătând distribuția bugetelor într-un an fiscal considerat atipic. Președintele ANS, Elisabeta Lipă, a exprimat nemulțumirea față de suma primită, subliniind o discrepanță semnificativă între bugetul solicitat și cel alocat.

Lipsa de resurse financiare a generat preocupări, dar Lipă a asigurat că cele mai importante federații, aflate în pregătire pentru competițiile viitoare, vor beneficia de finanțare adecvată.

În topul bugetelor, baschetul și rugby-ul se situează pe primul loc, primind fiecare câte 5 milioane de lei. Handbalul, care a fost în centrul unui scandal recent, a primit doar 3 milioane de lei, în timp ce voleiul, deși a avut un an de succes, a fost alocat cu doar 3,5 milioane de lei.

Elisabeta Lipă a subliniat importanța valorii în fața cantității și a exprimat determinarea de a evita o prestație modestă la Jocurile Olimpice de la Paris. Delegația se va concentra pe calitate, chiar dacă nu va fi numerosă, iar finanțarea va fi direcționată către sportivii care demonstrează potențial de a ajunge pe podium, conform 100sport.ro.

Lista completă a sumelor alocate fiecărei federații sportive pentru anul 2024 poate fi consultată mai jos: