LISTA persoanelor care au prioritate în a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-coronavirus

Miercuri a fost adoptată o hotărâre prin care se schimbă Strategia Națională de Vaccinare anti-coronavirus astfel încât anumite categorii de persoane să aibă prioritate la vaccinare.

Platforma pe care se fac înscrierile va fi adaptată astfel încât să permită ca într-o zi să se programeze 25% de lucrători esențiali și 75% persoane vulnerabile și vârstnici.

„Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) au transmis către echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) noile cerințe operaționale în baza cărora să fie modificată platforma de programare și posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități, care să prioritizeze vârstnicii și persoanele vulnerabile, astfel încât pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% persoanelor vulnerabile”, se arată într-un comunicat de presă.

După ce va fi atins procesul de 25%, platforma va permite înregistratea persoanelor care fac parte din categoriile vulnerabile.

„Modificările solicitate vor fi puse în producție în următoarele zile, după dezvoltare și o scurtă perioadă de testare. Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, în baza CUI sau CIF, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului. După atingerea procentului de 25% de locuri ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a”, mai arată sursa citată.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole