Lista țărilor amenințate de criza climatică. Aceste state riscă să dispară de pe harta lumii

Mai multe țări au devenit vulnerabile din cauza schimbărilor climatice. Aceste state sunt „pe cale de dispariție” din această cauză.

Aproape 50 de state sunt în această situație.

Cel mai disperat semnal de alarmă vine din Maldive, unde impactul crizei climatice este descris ca „absolut catastrofal”.

„Plătim cu viața noastră pentru emisiile de dioxid de carbon ale altora”, a declarat Mohamed Nasheed, fost președinte al Maldive, mesajul său fiind exprimat în numele celor aproape 50 de țări vulnerabile din cauza schimbărilor climatice.

Reacția vine în urma publicării celui mai amplu raport din istorie referitor la schimbările climatice, catalogat drept „Cod roșu pentru umanitate”.

Potrivit experţilor ONU în domeniul climei, ultimii cinci ani au fost cei mai calzi din ultimii 170, iar omenirea va asista în curând la „evenimente meteo extreme fără precedent în istorie”.

În raport se atrage atenția că dacă nu se iau măsuri, nivelul apei ar putea crește cu cel puțin o jumătate de metru și poate chiar cu doi metri până la sfârșitul secolului.

Maldive este mai amenințată decât orice altă națiune de creșterea nivelului apei. Potrivit lui Mohamed Nasheed, raportul prezice un impact „absolut catastrofal” asupra Maldivelor, schimbările climatice ducându-le „în pragul dispariției”.

Pe lista roșie este pus și Yemen. Totodată, semnalul de alarmă vizează Lagos (Nigeria) și Manila (Filipine), unde evenimentele meteorologice extreme din ultimii ani sunt din ce în ce mai frecvente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...