LIVE Regele Charles al III-lea este încoronat azi la Londra

Publicat: 06 mai 2023, 12:17, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
LIVE Regele Charles al III-lea este încoronat azi la Londra

Cel mai important eveniment pentru monarhia britanică din ultimii 70 de ani se desfășoară astăzi când Regele Charles al III-lea este încoronat alături de regina consoartă, Camilla. O ceremonie fastuoasă care bate câteva recorduri și care a scos pe străzile Londrei mari mulțimi de oameni.

Manifestările pregătite pentru ziua încoronării sunt cele mai scumpe din istoria monarhiei britanice pentru un astfel de eveniment, fiind estimate la 100 de milioane de lire sterline, dublu față de încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. De asemenea, Charles și Camilla sunt cuplul regal cel mai în vârstă care este încoronat, el având 74 de ani, ea 75 de ani.

De asemenea, vom asista și la câteva premiere. Grecii ortodocşi vor cânta pentru prima dată la o încoronare în semn de omagiu adus tatălui lui Charles al III-lea, prinţul Philip, care a încetat din viaţă în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Special pentru această ocazie a fost creat Byzantine Chant Ensemble, condus de Alexander Lingas, profesor de muzică ortodoxă. „The Ascension Choir” va fi, de asemenea, primul cor gospel care va cânta la o încoronare, un semn al dorinţei de modernitate a noului rege, conform hotnews.ro.