LIVE Rusia atacă Ucraina, ziua a doua/ UPDATE: Explozii puternice la Kiev

Atacurile Rusiei împotriva Ucrainei au intrat în a doua zi cu incursiuni pe toate flancurile, explozii la Kiev şi mobilizare generală decretată de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Totodată, comunitatea internaţională decide noi sancţiuni împotriva guvernului rus pentru a lovi economia, sistemul energetic şi afacerile acestei ţări.

UPDATE ORA 08.23 Ucraina: Zelenski spune că acţiunile Rusiei arată că sancţiunile occidentale nu sunt suficiente

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că agresiunea neîntreruptă a Rusiei asupra ţării sale arată că sancţiunile impuse Moscovei de Occident nu sunt suficiente, potrivit Reuters. De asemenea, Zelenski şi-a exprimat regretul că lumea continuă să observe de la distanţă ce se întâmplă în Ucraina.

UPDATE ORA 08.15 Treisprezece grăniceri de pe Insula Şerpilor, capturată de ruşi, au fost ucişi (consilier ucrainean)

Treisprezece grăniceri ucraineni au fost ucişi în urma bombardamentelor intense desfăşurate de nave ruseşti asupra Insulei Şerpilor în cursul zilei de joi, prima zi a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşcenko, citat de LB.ua şi Gordon.ua.

„Conform informaţiilor de care dispunem în prezent, insula Şerpilor din Marea Neagră a fost capturată de către ocupanţii ruşi”, a anunţat în cursul serii de joi Serviciul ucrainean pentru frontieră într-un comunicat pe pagina sa oficială de Facebook, potrivit căruia întreaga infrastructură de pe insulă a fost distrusă în urma bombardamentelor.

UPDATE ORA 08.07 Australia reproşează Chinei că este colacul de salvare al lui Putin

Australia a reproşat vineri Chinei că este „colacul de salvare” al Rusiei, pentru că nu a denunţat invazia rusă din Ucraina şi din cauza deciziei sale „inacceptabile” de a relaxa restricţiile asupra importurilor de grâu rusesc, relatează AFP.

Lumea trebuie să fie unită pentru a condamna războiul rus din Ucraina, a declarat premierul australian Scott Morrison, subliniind „absenţa unui răspuns puternic din partea Chinei”.

UPDATE ORA 07.30 Ucraina: Zelenski spune că avansul trupelor ruse a fost în mare măsură oprit

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a reluat atacurile cu rachetă în zorii zilei de vineri, la ora locală 04.00, dar că trupele ruse au fost oprite din avansul lor în majoritatea direcţiilor, relatează Reuters.

Într-un discurs televizat, Zelenski a spus că atacurile ruse au avut ţinte atât militare, cât şi civile.

UPDATE ORA 07.30 Sirenele au răsunat la Lvov, în vestul Ucrainei (Reuters)

Sirenele au răsunat vineri dimineaţă în oraşul Lvov din vestul Ucrainei, informează Reuters, care citează martori oculari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...