Liviu Dragnea cere în instanță să fie lăsat să muncească: Sunt inginer auto și asta e meseria mea

Fostul președinte al Partidului Social Demcorat (PSD), Liviu Dragnea, a contestat în instanță interdicția de a mai munci în atelierul auto al închisorii. Încarcerat în Penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a fost audiat, marți, 8 septembrie a.c., prin videoconferință, la Judecătoria Sectorului 5.

Lui Liviu Dragnea i s-a suspendat dreptul de a mai munci în atelierul auto al închisorii după interviul pe care l-a acordat din Penitenciarul Rahova fostei sale consiliere, actual jurnalist Realitatea PLUS.

La audieri Liviu Dragnea a explicat că nu a știut de la început că acea conversație pe Skype cu Anca Alexandrescu va fi difuzată, spunând că ulterior a fost informat.

”Nu m-am gândit că voi fi sancționat pentru că am avut o conversație online cu altă persoană, conversație care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea conversației online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversația și că urma să o pună pe facebook. În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucat din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întampla în exteriorul penitenciarului. De 2 luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi. (…) Aș vrea să mai spun că în această conversație am fost 3 persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. (…) Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu spune că poate fi ridicat. Sunt inginer auto și asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidențieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj”, a declarat Dragnea în instanță, conform G4Media.

Instanța a rămas în pronunțare.

Încarcerat în Penitenciarul Rahova

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus, pe 27 august, două acțiuni la Judecătoria Sectorului 5 prin care contestă interdicţia dreptului de a mai munci la atelierul penitenciarului Rahova.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

2 COMENTARII

  1. Domnul Dragnea nu merita sa stea acolo. El a facut foarte multe pentru tara asta. Pentru ca pentru infrastructura locala s-au primit foarte putini bani de la UE, a infiintat Programul National de Dezvoltare Rurala, prin care a refacut cam 40% din infrastructura locala a tarii, programul a fost preluat si de guvernul PNL, pe care il salut pentru asta. Deci, eu consider ca pentru ceea ce a facut nu merita sa stea acolo.Nu a facut niciun rau ca a angajat doua femei carora le-a dat de munca, acolo unde erau puteau fi detasate cu acte in regula, Ceausescu, daca nu aveai serviciu, te lua de pe strada si te baga la munca., pe TELDRUM nu cred ca este vinovat, nu se prezinta exact situatia proiectului. Daca roiectul nu a ajuns in plati, nu exista prejudiciu, daca este in evaluare, poate fi declarat neeligibil, daca nu intruneste conditiile de eligibilitate. Dati-ii drumul domnulu Dragnea, asa este corect. Unii oameni nu fac nimic pentru tara asta, numai o tradeaza. Pai, unde este dreptatea, dragi judecatori, judecati ceea ce este drept nu gresit, ca dealtfel nu aveti nicio valoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...