Liviu Dragnea: Există o înțelegere din septembrie. S-a discutat ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să meargă Iohannis prim-ministru

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că ştia despre o „înţelegere” din septembrie, la care s-a discutat „ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă această alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să ajungă Klaus Iohannis prim-ministru”.

„De ce a făcut PSD mişcarea asta? De ce nu au cerut ei postul de prim-ministru? Ştiam de înţelegerea pe care au avut-o în septembrie la Iohannis, la discuţia cu Iohannis, unde a fost Ciolacu, Hellvig, Bode şi Cîţu. Nu ştiu unde a fost întâlnirea.

S-au discutat toate aceste lucruri, ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă această alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să meargă Klaus Iohannis prim-ministru şi vedem cine o să fie preşedintele ales de Parlament. Tot ce se întâmplă în această perioadă, în ultimele luni de zile, are legătură cu 2024″, a susţinut Dragnea.

Întrebat pentru ce se modifică Legea fundamentală, Dragnea a spus: „Ca să se modifice Constituţia trebuie votul poporului român. (vor să modifice – n.r.) pentru modificarea sistemului de alegere al preşedintelui. Miza este viitorul preşedintelui Klaus Iohannis”.

El a fost întrebat, de asemenea, cui îi serveste această modificare.

„E simplu. Aşa s-a primit ordin la PSD, aşa fac. Se va juca în continuare Iohannis că va muta puterea de la Cotroceni la … De ce trebuie să tăiem noi un cireş pentru că o cireaşă este putredă? De ce trebuie să modificăm sistemul, forma de guvernământ din România, pentru că am avut un preşedinte 10 ani care a călcat în picioare Constituţia? Doi preşedinţi. De ce nu am putea să votăm un preşedinte care să respecte Constituţia? „, a afirmat Liviu Dragnea.

1 COMENTARIU

  1. Taxarea celor bogați sună foarte minunat, fiecare dintre acești tipi; are suficientă bogăție pentru a cumpăra o țară mică și mai sunt zeci, la fel ca ei. Desigur, impozitarea lor este lucrul bun și potrivit de făcut, nu? La naiba, sunt de acord cu principiul, bogații ar trebui să plătească mai mult.
    Cu toate acestea, nu este atât de ușor pe cât pare. Dar să presupunem că ai vrut să impozitezi pe cei mai bogați 500 de români, care au mai multă avere decât cei mai săraci 70% din țară: Taxați-le la 100% și ați acoperit aproximativ două treimi din deficitele bugetare din 2020 și 2021, presupunând că acest lucru nu duce la alte probleme neprevăzute.
    Deci, cum îi impozitezi pe bogați în mod corespunzător? Ei bine, cel puțin un tip din imaginea de mai sus s-a îmbogățit exploatând legile muncii folosind muncitori prost plătiți și defavorizați pentru a-și face avere. Modul în care ar trebui să-i impozitezi pe cei bogați nu este prin implementarea unui impozit pe averea lor, ci prin a-i forța să-și împartă averea cu angajații lor: concediu plătit, concediu de maternitate, concediu medical, asigurări de sănătate și toate celelalte. Creșteți taxele la afaceri și plătiți pentru asta din punga statului ca o țară normală. În cele mai multe cazuri, acest lucru va însemna doar că au mai puțini bani de plătit în dividende și veți ajunge cu mai puțini oameni obscen bogați și mult mai mulți lucrători fericiți, prosperi și productivi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...