Liviu Dragnea, învins la CEDO. I-a fost respinsă cererea în care a susținut că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins, joi, plângerea făcută de Liviu Dragnea, prin care fostul președinte PSD susținea că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în Dosarul Referendumul.

Plângerea a fost făcută după ce motivarea deciziei din 2016, care a fost publicată în februarie 2017, nu a fost semnată de două dintre judecătoare: fostul președinte al ICCJ Livia Stanciu și Luminița Zglimbea, ambele pensionate înainte de redactarea motivării.

“Prin urmare, în hotărârea sa din 24 aprilie 2017, Înalta Curte nu a stabilit ‘acuzația penală’ împotriva reclamantului, ci a hotărât pur și simplu că motivul invocat de domnul Dragnea în susținerea obiecției sale nu a împiedicat executarea hotărârea definitivă din 22 aprilie 2016 de condamnare a acestuia, în sensul Codului de procedură penală. Prin urmare, plângerea reclamantului era incompatibilă ratione materiae cu articolul 6 din Convenție și a fost respinsă”, se arată în decizia CEDO. 

Decizia CEDO este definitivă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...