Loc de poveste din România, în Top 100 Destinaţii Sustenabile (VIDEO)

Publicat: 25 oct. 2021, 20:00, de Eliza Popa, în Travel , ? cititori
Loc de poveste din România, în Top 100 Destinaţii Sustenabile (VIDEO)

Singura zonă de ecoturism din România, care este inclusă şi-n 2021, pentru al cincilea an consecutiv, în Top 100 Destinaţii Sustenabile la nivel mondial este Ţinutul Zimbrului din Neamţ. Anunţul a fost făcut la începutul acestei luni, în cadrul manifestării Global Green Destinations Days.

Arealul a făcut parte din destinaţiile incluse în Categoria natură şi ecoturism, datorită programului de eliberare a zimbrilor, iniţiat de Administraţia Parcului Natural Vânători Neamţ, o structură a RA Romsilva. Urmează ca în februarie şi martie 2022 să fie organizat un concurs on-line, pentru întocmirea unui clasament, ale cărui rezultate vor fi anunţate în cadrul Târgului de Turism de la Berlin.

Au fost nominalizate 160 de destinaţii din întreaga lume

La ediţia trecută, Ţinutul Zimbrului s-a clasat pe locul doi, după o regiune din Turcia şi în faţa uneia din Chile. Anul acesta au fost nominalizate 160 de destinaţii din întreaga lume, care au fost evaluate de specialişti de nivel internaţional în domeniul turismului, iar cele o sută selectate vor prezentate ca exemple de bune practici.    „În fiecare an, competiţia Top 100 Destinaţii Sustenabile colectează poveşti de turism durabil şi bune practici de la destinaţii din întreaga lume, pentru a fi o sursă de inspiraţie pentru profesionişti în turism, dar şi pentru călători. Categoriile avute în vedere anul acesta au fost cultură şi comunitate, localizarea lanţului de aprovizionare al destinaţiei, mediu şi climă, resetarea şi relansarea turismului, natură şi ecoturism“, a declarat Viorela Chiper, managerul destinaţiei de ecoturism Ţinutul Zimbrului Neamţ.