Localitatea care a ajuns din FOCAR de virus, o “comoară” de anticorpi

Ischgl a fost unul dintre focarele de coronavirus ale Europei. Iată că acum, de la această postură ingrată a ajuns să raporteze cea mai mare rată de anticorpi din lume…

În Ischgl, Austria, o mare parte a populației a fost infectată cu noul coronavirus. Potrivit autorităților austriece, 40% dintre cazurile domestice au fost legate de stațiunea montană. Potrivit Universității Medicale Innsbruck, 42,4 la sută dintre cetățeni examinați într-un studiu de amploare au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului. Aproape 80% din populația orașului a participat la acest studiu.

Rol decisiv

Aceasta este cea mai mare valoare publicată la nivel mondial, a declarat directorul institutului pentru virologie, Dorothee von Laer, conform politico.eu. Curios este faptul că doar 15% dintre cei testați pozitiv pentru anticorpi au fost anterior diagnosticați cu Covid-19. “85% au fost infectați fără să aibă vreun simptom”, a completat von Laer. Anticorpii din sânge sunt considerați a fi dovezi ale unei infecții recente. Ischgl este punctul central pentru răspândirea coronavirusului în Austria și în anumite părți ale Europei.

În ciuda numărului mare de persoane care au fost testate pozitiv pentru anticorpi, imunitea de turmă nu a fost dobândită. Carantina și distanțarea socială au jucat un rol decisiv în limitarea transmiterii virusului.

Să derulăm un pic filmul înapoi…

Pare greu de crezut că Ischgl a ajuns la o asemenea “comoară“ de anticorpi având în vedere ce s-a întâmplat acolo. Să derulăm un pic filmul înapoi… Staţiunea austriacă de schi Ischgl este cunoscută şi ca „Ibiza Alpilor”. Acolo, sute de persoane sau poate chiar mii s-au infectat în prima jumătate a lunii martie.

Conform unor estimări apărute în mass-media, staţiunea Ischgl ar fi la originea lanţului de infectări pentru circa jumătate din cazurile de COVID-19 confirmate în Norvegia şi pentru aproximativ o treime din cele confirmate în Danemarca. Staţiunea, situată la o altitudine de 1.400 de metri aproape de graniţa cu Elveţia, are puţin mai mult de 1.600 de locuitori, dar capacitatea hotelurilor ei este de circa 11.000 de persoane. Însă ”Ibiza Alpilor” a ajuns acum să fie numită ”cuibul coronavirusului”, după ce sute de turişti străini ar fi luat aici coronavirusul. Mai ales dintr-un bar denumit Kitzloch, de unde ar fi dus COVID-19 în alte zone ale Europei. De altfel, încă de pe 5 martie Islanda a înscris Ischgl între zonele de risc ridicat de infectare cu coronavirus şi a impus carantina obligatorie pentru toate persoanele venite de acolo. Măsură care la acel moment era valabilă doar pentru cei reveniţi din Iran, Coreea de Sud şi regiunea chineză Wuhan! Puţin mai târziu şi Norvegia a procedat la fel, urmată de Germania.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole