Cele 32 localități din județul Galați afectate de inundații nu au primit niciun leu din despăgubirile promise de Guvern

În urmă cu câteva zile, Guvernul condus de Florin Câțu a alocat fonduri pentru plata despăgubirilor în județele care au fost afectate de inundațiile din primăvara și vara acestui an, însă Galațiul nu se află pe lista celor 22 de județe cărora le-au fost alocate fonduri, cu toate că inundațiile au afectat mai mult de jumătate din comunele județului.

Valoarea totală a pagubelor produsă de inundațiile din perioada mai – august în 32 de localități din județul Galați a fost estimată de comisiile de evaluare la o sumă totală de 9.575.000 lei.

„Un miliard sunt doar pentru a repara ce au stricat inundațiile”, declara premierul Florin Câțu pe 7 septembrie

Nu s-ar putea spune că Guvernul Câțu nu a avut la dispoziție fonduri suficiente pentru a aloca și cele 9,7 milioane de lei necesare pentru plata despăgubirilor din județul Galați.

Reamintim că la recenta rectificare, Guvernul a majorat consistent, la 1,89 miliarde de lei, fondul de rezervă aflat la dispoziția primului ministru, explicația oferită de premierul Florin Câțu fiind că un miliard de lei este necesar pentru plata desbăgubirilor pentru pagubele produse de inundații.

„Un miliard sunt doar pentru a repara ce au stricat inundațiile”, declara Florin Cîțu pe data de 7 septembrie.

Președintele CJ Galați: Am trimis o adresă premierului, să ia act că sunt 32 de UAT-uri afectate de inundații

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Consiliul Județean (CJ) Galați, la care au participat și primarii a 22 din cele 32 de comune afectate de inundații, președintele CJ Galați, Costel Fotea, a declarat că în urmă cu câteva zile Guvernul a alocat 374 de milioane de lei pentru 22 de judeţe afectate de inundaţii, dar judeţul Galaţi nu se regăseşte printre acestea, deși în cazul Galațiului ar fi vorba de numai 9,7 milioane de lei, în timp ce județului Cluj i-a fost alocată o sumă de 100 de milioane de lei.

„Am trimis o adresă premierului, ca să ia act că sunt 32 de UAT-uri din judeţ care au suferit de pe urma inundaţiilor. De ce să sufere 420.266 de oameni din cele 32 de UAT-uri afectate şi să nu primească despăgubiri? Din tot judeţul Galaţi nu a primit nimeni niciun leu ca despăgubiri. Cum de 22 de judeţe au reuşit să ia bani, din care judeţul Cluj s-a ales cu 100 de milioane, iar un singur judeţ nu? Fac un apel către Guvern să aloce şi pentru judeţul Galaţi sume pentru calamităţi”, a declarat Costel Fotea.

La conferința de presă organizată la sala de consiliu a CJ Galaţi au lipsit primarii PNL. „Am invitat la această conferință de presă şi primarii PNL, pentru că și ei se confruntă cu aceeași situație, dar mi-au comunicat că nu vin pentru că le e frică de repercursiuni”, a explicat președintele CJ Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole