Franța pregătește o variantă de lockdown de lungă durată: „Va trebui să trăim cu virusul mult timp”

Autoritățile franceze pregătesc o variantă de lockdown de lungă durată, care să țină probabil până când vaccinul anti-covid va începe să își facă efectul.

Premierul francez, Jean Casteux a declarat că „Va trebui să trăim cu virusul mult timp” și de aceea guvernul lucrează la un set de reguli care vor trebui respectate până la apariția unui vaccin.

„Atât timp cât nu vom avea vaccin, trebuie să oferim perspective asupra regulilor jocului”, a declarat Jean Castex, potrivit Agerpres. „Adunările festive, de familie, în săli de petrecere nu se vor putea relua mult timp. De asemenea, barurile şi restaurantele, care se numără printre locurile de contaminare puternică, nu vor putea fi redeschise de la 1 decembrie, spre deosebire de magazinele de jucării, de exemplu”, a continuat premierul.

În ciuda veștilor bune privind un viitor vaccin anti-Covid, executivul francez preferă să fie rezervat și să fie prudent până la apariția efectivă a acestuia, mai ales că există un număr mare de francezi reticenți la ideea de vaccinare. „Perspectiva unui vaccin e tot mai aproape. Există proiectul Pfizer, dar şi multe altele în faza de testare. Trebuie să ne pregătim, dar să rămânem în acelaşi timp prudenţi”.

Franța este cea mai afectată țară din Europa ca număr de infecții. Vineri au fost raportate alte 23794 de cazuri, iar numărul total se apropie de 2 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...