Locomotivă cuprinsă de flăcări, în stația Strejești. Trenul a avut întârziere două ore

Publicat: 20 iun. 2024, 18:32, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Locomotivă cuprinsă de flăcări, în stația Strejești. Trenul a avut întârziere două ore
Sursa foto: adevarul.ro

O locomotivă a unui tren Regio a luat foc în mers în județul Olt, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric. Șase călători au reușit să iasă din tren înainte ca echipajele de prim-ajutor să sosească.

Incendiul a izbucnit la locomotiva unui tren Regio care circula pe traseul Râmnicu-Vâlcea – Piatra-Olt. Situația a fost raportată printr-un apel la 112, iar pasagerii aflați în tren s-au evacuat înainte ca echipele de prim-ajutor să ajungă. Locomotiva s-a oprit aproape de Gara Strejești, în județul Olt.

„Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Grădinari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locomotivă a unui tren de călători.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, la camera motoarelor locomotivei.  Șase pasageri s-au evacuat înainte de sosirea echipajelor și nu au necesitat îngrijiri medicale.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, cauza probabilă fiind scurtcircuit electric”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

CFR a transmis că în incident a fost implicat trenul R 2076, și că acesta a fost cauzat de o degajare de fum la locomotivă.

„Degajarea de fum s-a produs în stația Strejești, în jurul orei 16,30. Locomotiva a fost decuplată de restul vagoanelor. Locomotiva de ajutor a ajuns în Strejești la ora 17,54, trenul 2076 fiind reînscris în circulație la ora 18:20, cu o întârziere de 126 minute, pentru intervenție ISU”, au precizat reprezentanții CFR.

După aproximativ o jumătate de oră, la ora 18:20, trenul R 2076 a fost repus în circulație, dar cu o întârziere de 126 de minute, conform anunțului oficialilor CFR SA.