Locuințe noi pentru tinerii din Sectorul 5! Cel mai amplu proiect plătit prin PNRR

Publicat: 04 mart. 2024, 16:57, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Locuințe noi pentru tinerii din Sectorul 5! Cel mai amplu proiect plătit prin PNRR
Locuinte noi pentru tineri in Sectorul 5

Municipalitatea din Sectorul 5 al Capitalei anunță un proiect gigant câștigat prin PNRR! Primăria va construi locuințe pentru tineri!

Așadar, locuințe noi pentru tineri ridicate de Primăria Sectorului 5! Municipalitatea anunță cel mai ambițios plan câștigat prin PNRR! Tinerii din sector vor putea locui într-o casă aproape ecologică, care se va integra armonios în peisajul urban existent.

Locuințe noi pentru tineri în Sectorul 5

piedone

Proiectul Primăriei Sectorului 5 urmează să demareze în curând și are termen de executare anul 2026. La finalul anului 2026, tinerii din sector vor putea ocupa una dintre cele 180 de locuințe noi!

Acestea sunt proiectate pentru a răspunde nevoilor specifice ale tinerilor și tinerelor familii din Sectorul 5 și vor fi locuințe de tip Nzeb cu consumuri reduse. Dar ce sunt locuințele Nzeb? Ei bine, definiția formală este dată de Comisia Europeană și a fost transpusă în legislația noastră prin Legea nr. 101/2020. Astfel, conceptul de Near Zero Energy Building (nZEB) a fost tradus în română prin „o clădire al cărei consum de energie este aproape egal cu zero”. Asta va construi Primăria pentru tinerii din Sectorul 5.

Aceste locuințe vor fi dotate cu facilități moderne, eficiente din punct de vedere energetic și vor fi integrate armonios în peisajul urban existent. În plus, locuințele vor fi prietenoase cu mediul, deoarece vor fi construite cu materiale ecologice și vor include sisteme de economisire a energiei, reflectând angajamentul Primăriei pentru un viitor mai verde.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a afirmat in repetate randuri că tinerii sunt viitorul comunitatii, iar prin acest proiect se asigură un start solid în viață, cu acces la locuințe de calitate.

Proiectul de locuințe Nzeb este unul finanțat prin fonduri europene și este un real exemplu de utilizare eficientă și responsabilă a resurselor PNRR, mai ales că pune accent pe sustenabilitate și inovație.

Planul Național de Redresare și Reziliență este un instrument cheie al Uniunii Europene pentru a sprijini statele membre în redresarea post-pandemie, punând accent pe inovație, digitalizare și tranziția ecologică.