Locuitorii din Sectorul 2 ai Capitalei au rămas fără curent. Care este motivul

Publicat: 12 ian. 2021, 14:05, de Raluca I. Heroiu, în Energie , ? cititori
Locuitorii din Sectorul 2 ai Capitalei au rămas fără curent. Care este motivul
PSD vrea plafonarea prețului la energie

Locuitorii din Sectorul 2 al Capitalei au rămas, marți dimineață, fără energie electrică. Transelectrica precizează că a avut loc un incident la staţia de transformare Fundeni.

„Incidentul a avut loc la ora 11:14, iar, până la ora 11:40, toţi consumatorii au fost realimentaţi. Este vorba despre un incident care a avut loc la staţia Fundeni, ale cărui cauze sunt acum în analiză”, au precizat reprezentanţii transportatorului de energie.

Staţia Fundeni alimentează partea de est şi de nord-est a Capitalei.

„Marți dimineață, 12 ianuarie 2021, la ora 11.14, în Stația Electrică de Transformare 220/110 kV Fundeni, aparținând CNTEE Transelectrica SA, s-a înregistrat o disfuncționalitate care a afectat nivelul de tensiune de 10 kV din care este alimentată zona de consum adiacentă stației Fundeni. Funcționarea rețelei a fost readusă la parametri normali prin intervenția promptă a personalului operativ, astfel încât la ora 11.40 toți consumatorii afectați au fost realimentați în integralitate. La această oră, echipele specializate fac verificări în vederea identificării cauzei care a condus la producerea evenimentului, analiza finală urmând a fi definitivată în cel mai scurt timp. Stația Electrică de Transformare 220/110 kV Fundeni a fost retehnologizată în perioada 2005-2007”, arată Transelectrica.